2019 m. spalio 8 d., antradienis

knygos apžvalga | Jennifer Lynch "The Secret Diary of Laura Palmer

Autorius: Jennifer Lynch
Pavadinimas: The Secret Diary of Laura Palmer
Serija: -
Žanras: Siaubo Literatūra, Misterija
Psl.: 184
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Ar žiūrėdavot Tvin Pyksą? Man ir dabar galvoj skamba ta pradžios muzika. Ir čia kurią dieną radau Lauros Palmer, tos šviesiaplaukės gražuolės, kur serialo pradžioj tiriamos jos mirties aplinkybės, dienoraščio knygą, parašytą serialo kūrėjo dukros, Jennifer Lynch. Knyga taip ir vadinasi "The Secret Diary of Laura Palmer". Ir nors ji parašyta labai lengvai ir gerai, visas jos siužetas yra šlykštus.

Apie Knygą: Laura turi du dienoraščius. Vienas yra, tarkime, viešas, tiems, kas negali atsispirti lindimui į kitų žmonių gyvenimus. Kitas gi saugo visą jos tamsą, tamsą, kuri ją skandina ir plečiasi. Jau nuo dvylikos ji sapnuoja keistus sapnus, apie tamsą, mišką, vyresnius vyrus, kurie ja naudojasi. Galiausiai tie sapnai ima skverbtis ir į jos gyvenimą, jos pačios fantazijas, kurių apstu mergaitei virstant jauna paaugle. Bet, panašu, jog tie sapnai ir fantazijos yra kurstomi kažkokio padaro, kurį Laura pažįsta tik Bobo vardu. Jis skaito jos mintis, kankina ją sapnuose, ir netgi ima rašyti į jos dienoraštį, kalbėtis su ja nemiegančia. Jis ketina ją pasiglemžti.

Mano Nuomonė: Žiūrėkit dabar. Jai labai aiškiai ir detaliai sapnuojasi ją tvirkinantys vyresni vyrai. Tėvo bendradarbis padovanoja jai ponį. Dar net šešiolikos neturėdama ji jau priprato prie kokaino ir uždirbinėjo pinigus nešvankiomis nuotraukomis, bei savo kūnu. Ir tu, kaip skaitytojas, esi tikinamas, jog ei, tai demonas, jis čia jai kojas kamšiojo, kaip ir visiems kitiems. Mano supratimu tiesa yra kur kas baisesnė, ko pasekoje jos protas ir sukūrė šitą demonišką iliuziją, kurią puikiai maitino kokainas. Juk tikrai nereikia raguoto padaro iš pragaro, kad tave šitaip skausmingai sugniuždytų.

Bjauru buvo skaityti, todėl galiu duoti tik 3/5 ir pabrėžti tą TRIGGER WARNING: mergina net neišgyvena iki pilnametystės, o ir padėti jai nieks nė nemėgina. Nes, kam gi, kai galima ja naudotis?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.