2019 m. spalio 5 d., šeštadienis

knygos apžvalga | James Aquilone "Dead Jack and the Pandemonium Device" | Dead Jack 1

Autorius: James Aquilone
Pavadinimas: Dead Jack and the Pandemonium Device
Serija: Dead Jack 1
Žanras: Siaubo; Humoras
Psl.: 211
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Pamačiau James Aquilone knygos "Dead Jack and the Pandemonium Device" viršelį ir supratau, kad man patiks. Dėl tos pačios priežasties, dėl kurios labai patiko ir Malonusis Ponas Skeletas: tas noir vaibas su negyvėliu sekliu. Tamsus, bet paprastas humoras.

Apie Knygą: Džekas - detektyvas, dirbantis Pandemoniume, pasaulyje tarp gyvenimo, mirties, rojaus ir pragaro. Jis šiaip savo darbą gan gerai išmano, nors jo partneriui, keistam homunkului, kuris kažkada tiesiog įsikraustė gyventi į Džeko tuščią kaukolę, visokie ten jo veiksmų planai atrodo mažų mažiausiai baisūs, neapgalvoti, blogi ir pavojingi gyvybei. Dar gi, Džekas yra zombis su Fėjų Dulkių problema. Anot jo, tai vienintelis dalykas, kuris leidžia jam kontroliuoti gyvos mėsos troškimą. Ir štai atėjo diena, kai jo resursai pasibaigė. Nuėjęs pas leprekoną nusipirkti dar, buvo išdėtas į šuns dienas ir... Na. Leprekonas buvo labai skanus.

Mano Nuomonė: Knyga daugiau mažiau yra smulkių bylų kratinys, su viena didele ir rimta, kuri puikiai perteikia šį pasaulį, priežastis, kodėl jie visi čia, bei daugumos veikėjų priešistores. Čia pilna labai įdomių padarų, nuo undinėlių, kurios gali tave gyvą suėsti, iki gigantiškų fėjų, kurių motinos buvo tos mažutės fėjos, kaip iš Piterio Peno, o tėvas - žmogus... Niekas nenori klausti KAIP, niekas. Pilna tokio šiek tiek vulgaraus humoro, o Džekas irgi savęs labai rimtai nepateikia, tai toks gaunas geras, lengvas, juokingas mišinukas.

Smagi knyga, labai laukiu, kada galėsiu imti antrą! Duodu 5/5, ir viliuosi rasti dar tokių. Šiaip, tai gal reikėtų toliau ten tą Malonųjį Poną Skeletą skaityti, nors ta, palyginus, vaikams, jauniems paaugliams. Čia gi jau nebe.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.