2019 m. rugsėjo 22 d., sekmadienis

knygos apžvalga | R.A. Salvatore "The Crystal Shard" | The Legend of Drizzt 4

Autorius: R.A. Salvatore
Pavadinimas: The Crystal Shard
Serija: The Legend of Drizzt 4
Žanras: Fantastika, Aukštoji Fantastika
Psl.: 344
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Vis ko tai labai noris tos tokios klasikinės fantastikos, kaip Peter S. Beagle, ar J.R.R. Tolkien, ar net kokio Fritz Leiber. Net George R.R. Martin sekančią Sostų Karų knygą paskaityčiau, jei būtų. Bet, kad nėr, tai vėl pasiėmiau R.A. Salvatore, jo The Legend of Drizzt seriją ir perskaičiau ketvirtą, "The Crystal Shard", knygą, su kuria prasideda antra trilogija, The Icewind Dales. Gera buvo.

Apie Knygą: Silpnavalis magas, pavergtas galingo demono, kurį per savo kvailumą bandė iškviesti, manipuliuodamas karingų žmonių lyderiais, veda armijas link Icewind Dales, vietos, kurią mūsų tamsusis elfas Drizzt laiko namais. Tad vos pastebėjęs kažką tolumoj bręstant, jis suskubo įspėti gyventojus ir pamėginti juos įkalbėti susivienyti su tuo, ką jis žino būsiantį daugiau, nei vien barbarų išpuolis. Bet gyventojai nėra linkę tikėti tamsiaisiais elfais, ypač, kai nėra jokių įrodymų, vien žodžiai. O jiems patiems išvydus tiesą, gali būti per vėlu.

Mano Nuomonė: Vieną tašką atmečiau už tokį šiek tiek perdėtą garbės jausmą. Taip, tai labai būdinga klasikinei fantastikai, bet kartais tiesiog ne vietoj ir ne laiku visi ima daryti tai, kas teisinga, o ne tai, kas būtų logiška. Bet šiaip jau knyga buvo labai gera. Daug nerealių mūšių prieš barbarus, milžinus, orkus, burtininkus. O ir pabaigė su tokia gaida į didelį nuotykį kitoje knygoje, tai labai laukiu ją imt.

Patiko, duodu labai stiprius 4/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.