2019 m. rugsėjo 19 d., ketvirtadienis

knygos apžvalga | Nick Bilton "American Kingpin"

Autorius: Nick Bilton
Pavadinimas: American Kingpin
Serija: -
Žanras: Tikri Nusikaltimai; Biografija
Psl.: 328
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Apie Dark Web turbūt visi girdėjote. Gal girdėjote ir apie Silk Road, vieną žinomiausių juodosios rinkos puslapių. Nick Bilton knyga "American Kingpin" yra jo kūrėjų biografija. Apie tai, kaip gimė pati idėja apie rinką, kur žmonės galėtų gauti viso to, ką jų valstybė draudžia, su minimalia rizika.

Apie Knygą: Dark Web yra keista vieta. Nuo jos mus skiria vien naršyklė ir keli paspaudimai. Bet to ir užtenka, kad dauguma iš mūsų praleistų visą gyvenimą ten neužklydę ir gal net apie jį negirdėję. Tokia juk, galų gale, ir esmė: likti nematomais, nebūti sekamais, išlikti anonimiškais. Ross Ulbricht tebuvo vienas iš daugelio žmonių su abejotinais moralės standartais, kurie vienaip ar kitaip pateisino žmonių potraukį uždraustiems, pavojingiems, nelegaliems dalykams. Anot jo, valstybė neturi teisės diktuoti ką mes galime vartoti, mes privalome turėti savo kūno autonomiją. Pasiteisinimų atsirado ir kai jo sukurtoje erdvėje, Silk Road, buvo imta prekiauti ginklais. Ar savižudybės reikmenimis. Įskaitant ir vadovėlius, instrukcijas.

Silk Road egzistuoja ir dabar, po jo įkūrėjo įkalinimo iki gyvos galvos. Buvo susemta ir daug jo bendrų, jei ne visi. Bet pats puslapis buvo atkurtas vėl, ir vėl, ir dabar yra žinomas, kaip vienas atspariausių laikui juodosios rinkos turgų.

Mano Nuomonė: Leiskit tik iš kart pasakyti, jog ne tik, kad nesiūlau ten eiti, bet ir rekomenduoju ten neiti. O jei eisite, siūlau prisiminti, jog jūsų nematomumas internete priklauso ne tik nuo to, kokią naršyklę naudojate, bet ir daug kitų aspektų. Pirmiausia paskaitykite knygą, pamatysite koki kvaili dalykai galiausiai atvedė FTB prie Roso durų, o tada jau patys pagalvokite. O apie knygą, tai ji tikrai labai maloniai parašyta. Aš iš tų keistų žmonių, kurie mėgsta sekti mūsų laikų, realybės piktadarius ir super piktadarius, ar tuos, kuriuos mes tokiais laikome, su sąlyga, jog jie, kaip koks Moriartis, daro tai ką daro - su protu (t.y. valstybių į kurias pirštais nerodysiu prezidentai manęs nedomina). Tad istorija man buvo gerai žinoma, o vis tiek įdomi. Tiems, kam ji nėra žinoma, viskas tikrai bus paaiškinta.

Tikrai įdomus skaitalas, vertas užmesti akį jau vien tam, kad suprastumėte savo saugumo online trapumą. Duodu 4/5, solidžius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.