2019 m. rugsėjo 13 d., penktadienis

knygos apžvalga | Brandon Sanderson "Amžių Didvyris" | Miglos Vaikai 3

Autorius: Brandon Sanderson
Pavadinimas: Amžių Didvyris | The Hero of Ages
Serija: Miglos Vaikai 3 | Mistborn 3
Žanras: Epinė Fantastika; Aukštoji Fantastika
Psl.: 816
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Aš... Aš be žodžių. Baigiau trečią, paskutinę pirmosios Brandon Sanderson Miglos Vaikų serijos trilogijos knygą "Amžių Didvyris" (sakau paskutinę pirmoje trilogijoje, mat esama tęsinių po šimto metų) ir esu tiesiog priblokštas. Tai tiesiog neįtikėtina knyga.

Apie Knygą: Pasaulis griūva. Pelenai dengia dangų ir jų nenukasus - greit palaidotų viską, kas gyva. Migla - žudo ir retai pasitraukia net dieną. Tokiose sąlygose niekas neauga ir žmonės, spaudžiami nepritekliaus, mirties baimės, nuolatinio pavojaus, ima ieškoti paguodos, vilties. Vieni buriasi į Išgyvenusiojo Religiją, kiti į Išgyvenusiojo Liepsnas Religiją, treti tebetiki Valdovu ir taip toliau. Toks noras, toks absoliutus poreikis turėti vilties daro juos pažeidžiamus šio pasaulio naikintojui, kuris randa kelią į impulsyvius protus, bei leidžia jiems tikėti melais. Vina ir Elendas gan greit supranta, jog būtent tai ir yra pavojingiausias Griūties ginklas. Tik, kaip kovoti su būtybe, kuri gali keisti tekstus ir netgi žodžius, bei taip gali visus priversti abejoti tavimi, tavo tiesa? Kaip kovoti, kai net negali pasidalinti planais su tais, šalia kurių turėsi kovoti?

Mano Nuomonė: Knyga per didelė, joje vyksta per daug, kad galėčiau normaliai ją apžvelgti, tai pirmiausia pasakysiu - jei mėgstat didžiules, sudėtingas istorijas, kuriuose kuriami pasauliai, dievai, ištisos rasės; kur pranašystės atrodo neišnarpliojamos iki galiausiai jas supranti; istorijas, kurios išplėš jus iš šiandienos, iš čia ištisoms paroms, tai rimtai padarykit sau paslaugą ir susiraskit kur nors šitas knygas.

Jos labai gerai parašytos. Tikrai labai sudėtingos, nes turi stebėti įvykius, jei nori pastebėti įvykius, bet viskas parašyta taip, kad neina akių atitraukti, tai sunku nebus. Ir, taip, jose labai daug ko trūksta, bet tuo pačiu, čia visko tiek daug vienam burbule, tas karas, migla, pelenai, lyg intensyviai kratomas purvinas sniego gaublys, kad gal daugiau ir nereikėjo.

Neįtikėtinos knygos. Retai tokių pavyksta rasti, o ką jau kalbėti apie tai, kad retai kada jų būna išverstų, tad plačiai prieinamų. Pasiimkit, paskaitykit. Ignoruokit tą balselį, kuris sakys, jog nemėgstat to ar ano herojaus ir tiesiog tęskite. Nei vienas iš jų nebuvo svarbus. Kaip ir visų iš jų reikėjo. Duodu 5/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.