2019 m. gegužės 22 d., trečiadienis

knygos apžvalga | Victoria Lee "Fever King" | Feverwake 1

Autorius: Victoria Lee
Pavadinimas: The Fever King
Serija: Feverwake 1
Žanras: Fantastika, LGBT literatūra
Psl.: 375
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Kokią keistą ir įdomią istoriją ką tik perskaičiau. Victoria Lee knyga "The Fever King" yra pirmoji duologijoje ir aš labai, labai laukiu antros.

Apie Knygą: Šiame sugriuvusiame pasaulyje magija ateina užkrečiamo viruso pavidalu ir išnaikina ištisas gatves, blokus, iki yra sutramdoma valstybės siunčiamų agentų. Vaistų nėra, vien eksperimentai, kurių didžiuma gyventojų tiesiog nepajėgūs įpirkti. Virusas yra mirtis. O jei nemirsi, tuomet greičiausia norėsi būti miręs. Mat išgyvenusieji tampa witchings, raganiais, šios opersyvios valstybės ginklais žiauriame kare. Be jokios galios padėti tiems, kam tos pagalbos iš tiesų reikia. Noam atsibudo ligoninėje, tarp lavonų, paliktas ten mirti, mat juk visi čia, vargšų kvartaluose, miršta...

Mano Nuomonė: Pradėkim nuo blogų dalykų. Pirma tai, negaliu patikėti, jog tai sakau, bet man trūko priešistorės ir pasaulio aprašymų. Jaučiausi šiek tiek, kaip Guns of Dawn knygoje, tik ten knyga buvo labai stora, tad su laiku vis vien šio bei to paaiškėjo. Čia gi, turbūt antroje papasakos daugiau, kas reiškia, jog ir antrą imsiu toks pat paklydęs, koks ėmiau pirmą. O antra, rašymo stilius sunkokas. Kartais painus, kartais tenka skaityti pastraipą du kartus, nes ne visai supranti, kas ką tik įvyko. Bet čia jau toks stilius, tai net nežinau, gal kitiems bus lengviau. Na, o geri dalykai tai saujomis barstyti. Labai įdomi magija, jos struktūra ir gavimo būdas. Herojai irgi labai savotiški ir verti dėmesio, nors dinamika tarp jų buvo kiek juokingai pažįstama iš paprastesnių populiariosios literatūros jaunimo knygų. Vis tiek, nu taip gražiai baigės!

Gera knyga, patiko labai. Tik, kaip ir sakiau, parašyta kažkaip sunkiai. Tai duodu stiprų 4/5 ir rekomenduoju, jei pvz ir jums jau kiek pabodo lyg išštampuoti veikėjai. Verta imti jau vien dėl magijos. Ei, technomancija! Va čia tai galia būtų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.