2019 m. gegužės 19 d., sekmadienis

knygos apžvalga | Stieg Larsson "Mergina su Drakono Tatuiruote" | Millennium 1

Autorius: Stieg Larsson
Pavadinimas: Mergina su Drakono Tatuiruote
Serija: Millennium 1
Žanras: Trileris, Detektyvas
Psl.: 465
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Jau taip seniai turiu šią trilogiją, kad gėda net. Tik dabar perskaičiau pirmą Stieg Larsson Millennium trilogijos knygą "Mergina su Drakono Tatuiruote", ir ji man tai patiko, kad nesuprantu, ko delsiau tiek?

Apie Knygą: Chaoso kupinos šeimos tragedijos metu dingo mergaitė. Jokių pėdsakų, jokių įkalčių, nei kraujo, nei kūno. Ko pasekoje ją be galo mylėjęs dėdė jau daug dešimtmečių kenčia širdgėlą. Nežinia nė kiek nepalengvėjo, tad gavęs dar vieną džiovintą gėlę nesusekamu adresu, tokią, kokias jam dovanodavo su gimtadieniu mergaitė, jis pasamdo žurnalistą dar kartą, gal būt jau paskutinį, ištirti šią nelemtą paslaptį. Anas, savo ruožtu pasisamdo alternatyviai atrodančią, bet be galo protingą merginą, Lisbeth Salander, kurios genialus protas mato struktūras ir esmę ten, kur kitiems egzistuoja tik chaosas. Abu imasi narplioti paslapties, atkasinėti apdulkėjusius archyvus. Tik, ką jei tiesa bus skaudesnė už paslaptis?

Mano Nuomonė: Oi nu. Lisbeth Salander. Nereali mergina. Protinga, užsispyrus, stipri ir sunkiai nuspėjama. To pasekoje ir istorija įgavo visai kitokią dinamiką. Pati knyga parašyta labai gerai, bet yra viena iš tų, kur privalai sekti. Tik nukryps dėmesys, jau žiūrėk ir nebežinai, kas čia vyksta. Pagrindinio herojaus, jei žurnalistą galima taip pavadinti, charakteris man nelabai patiko. Nemėgstu tokių idealizuotų žmonių, su kuriais taip lengva tiek būti draugais, tiek ir permiegoti. Na, nejau taip jau niekam ir neužkliuvo?

Gera knyga. Labai gera knyga. Jei ieškot detektyvų ir dar neskaitėt, tai imkit kuo greičiau. Duodu 5/5, nes nu tikrai labai gera knyga.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.