2019 m. vasario 12 d., antradienis

fantastika | David Gaider "Asunder" | Dragon Age 3

Autorius: David Gaider
Pavadinimas: Asunder
Serija: Dragon Age 3
Žanras: Fantastika, Aukštoji Fantastika
Psl.: 416
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Ar žinojote, jog jau tikrai daromas Dragon Age 4 žaidimas? Teaseris pasirodė pernai metų Gruodį. O daugiau galima laukti šių metų E3 renginyje. Aš taip laukiu, kad vos nusėdžiu. Tad sumečiau, pats tas laikas tęsti knygų seriją.

Apie Knygą: Maras vadinamas Blight nugalėtas, tačiau bėdos tuo nesibaigė. Kirkwall miestas krito, kai magas vardu Andersas nusprendė iš visų atimti pasirinkimą ir pagaliau sustumti kitus magus, bei templierius į atvirą konfliktą. Jo supratimu, pokyčiai buvo reikalingi ir tai buvo vienintelis būdas jų tikrai sulaukti. Anderso veiksmai, kaip aidas, nuvilnijo per visą Thedas ir sukėlė įtampą, o vietomis net ir mūšius.

Vieni burtininkai, vis dar uždaryti savo bokštuose, buriasi į politines grupuotes, reikalauja teisių, laisvių. Kiti gi dirba tyliau, nes mano, jog esama geresnių išeičių, nei konfliktas. Viena iš tokių tylesnių magių yra Wynne, ranka rankon kovojusi su Fereldeno Herojumi ir padėjusi jam įveikti Archdemoną, kurio mirtis užbaigė Blight. Ji, remiama Aukščiausiosios Kunigės, arba Dievybės Džestinijos, išvyksta į Adamanto tvirtovę, kažkada priklausiusią Pilkiesiems Sargams (Grey Wardens), dabar suniokotą ten prasiveržusių demonų. Čia ji viliasi rasti savo seną draugą, vieną iš Ramiųjų (tranquil), burtininką, atkirstą nuo Kitos Pusės (the Fade). Pavojingus burtininkus kartais šitaip sužaloja templieriai, norėdami apsaugoti kitus, nuo galimų apsėdimų. Ramieji tampa visiškai bejausmiais ir temoka daryti tai, ką yra liepti padaryti. Neįmanoma, kad juos apsėstų demonas, mat demonams jie tiesiog neįdomūs. Kas gi norėtų apsėsti tuščią daiktą? Bet štai, jis, apsėstas. O atsakymai, kaip tai įvyko, kodėl, bei ką tai pakeitė Ramiąjame gali būti, kaip tik tas ginklas, kurio prireiks norint pagaliau vėl sutaikyti pasaulį su magais.

Mano Nuomonė: Knygos veiksmas vyksta iš kart po antrojo žaidimo, prieš prasidedant trečiam. Labai daug pažįstamų veidų, vietų. Nemažai istorijos, paaiškinimų ir atsakymų į klausimus tiems, kas žaidė žaidimus ir gal būt norėjo sužinoti, kur dėjosi jų mėgstami herojai. Vienas iš pagrindinių veikėjų yra jaunuolis vardu Cole. Čia gi pagaliau sužinome, kaip jis tapo tuo, kuo yra trečiajame žaidime. Vienintelis didokas minusas knygai tas, kad tikrai sočiai laiko skirta tiek ėjimui, tiek pokalbiams. Žinoma, tai suprantama, kai reikia apeiti tiek daug, laiko pasikalbėti nori ar nenori - yra. Bet vis tiek.

Patiko man, kitaip ir negalėjo būti. Duodu stiprų 4/5. Gaila tik, kad labai norisi peržaisti žaidimus, o galimybių nelabai yra.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.