2019 m. sausio 29 d., antradienis

nusikaltimai | Tijan "Crew" | Crew 1

Autorius: Tijan
Pavadinimas: Crew
Serija: Crew 1
Žanras: Nusikaltimai, Jaunimo Literatūra
Psl.: 500
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

O, va čia yra knyga, kuri man būtų be galo patikus prieš kokių 10 metų. Nes net ir dabar pasirodė labai nebloga. Autorius atrodo specializuojasi tokiuose jaunų nusikaltėlių romanuose. Man tik kliuvo, kad čia žmonės dar tik mokyklą baiginėja, tai mano 30-ies metų galvoje jie - viskam labai per jauni, ypač meilėms visokioms ten.

Apie Knygą: Bren prarado visus mylimus žmones, visą šeimą. Jos mama mirė nuo vėžio, tėvas prasigėrė ir sėdo į kalėjimą. Brolis gyveno savo gyvenimą, iki jam numetė jos globos teises. Kad užpildytų tuštumą, ji prisidėjo prie vietinio Vilkų Būrio. Šiame miestelyje Būriai yra bene norma. Yra paprasti žmonės, yra gaujos nariai ir yra būrių nariai. Visi laikėsi savo teritorijoj, savose ribose, darė savo dalykus. Iki kažkas nusprendė, jog gana jiems šitų ginkluotų ir pavojingų vaikų. Naujas spaudimas, saugos sistemos, pataisos programos. Atsidūrę tokioje ryškioje šviesoje visi bene pakvaišo. Kas parodė tikruosius savo veidus, kad puolė, kas kilo. Reformos tiek gaujose, tiek ir būriuose - nebeišvengiamos. Ir kažin ar jos iš vis kam nors patiks.

Mano Nuomonė: Labiausiai man kliuvo romano dalis. Labai nemėgstu romanų apie tikrai labai jaunus žmones, o čia jiem kiek? po 17 ar 18? Bet bent jau parašytas jis, gal kiek per detaliai, bet iš emocinės pusės - geriau, nei dauguma. Abu veikėjai - lygūs, vienodai stiprūs, vienodai gerbiami savo būryje. Kitas dalykas, tai pats jie-prieš-mus reiškinys. Atrodė, kad skaitau kažkokį romaną apie vilkolakių gaujas, o ne žmones. Nes tokia ryški riba nubrėžta, kad tikrai kartais galima ir pamiršt buvo, jog jie visi - žmonės. Bet Bren parašyta įdomiai. Teko pažinoti tokių žmonių, tad buvo smagu juos prisiminti, ir visus tuos tikus.

Labai nenorėjau skaityti šios knygos. Anotacija tokia neįdomi pasirodė. Bet pasiėmiau, kad jau po ranka buvo ir ką, visai nieko, rimtai. Tai duodu 4/5 ir galvoju, reiktų pažiūrėt ko dar yra Tijan bibliograifjoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.