2018 m. gruodžio 14 d., penktadienis

Marissa Meyer "Sindė" | Mėnulio Kronikos

Autorius: Marissa Meyer
Pavadinimas: Sindė | Cinder
Serija: Mėnulio Kronikos (1)
Žanras: Jaunimo Literatūra, Mokslinė Fantastika
Psl.: 400
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Jau nežinau kiek laiko šitos knygos guli mano lentynoj. Žinau tik, kad arba mums jas labai lėtai verčia (antra berods išėjo pernai), arba eilinį kartą negausim visų. Bet, labai norėjos kažko kitokio, tai sumečiau, kad pats tas metas nupūst dulkes ir nuo senai "perskaityti" sąrašuose gulinčių knygų (kurių kartais jau ir nebesinori, nes pasikeitė skonis).

Apie Knygą: Žemę niokoja nepagydomas maras pražudantis aukas dienų bėgyje. Kažkada į Žemę jis pateko iš mėnuliečių. Jie patys neserga ir nemiršta, tačiau sėkmingai nešioja šį marą. Bei, atrodo, žino, kaip jį pagydyti. Ir tai tik viena iš kortų, kurias pasiruošusi į Žemę, į karališkąjį pobūvį, atsigabens Mėnulio Karalienė, pasiryžusi sujungti Naujojo Pekino imperiją su savo karalyste bet kokia kaina.

Tuo tarpu mokslininkai kviečia kiborgus savanoriauti tyrimuose. Jų gyvybės - antrarūšės, ir maža ko vertos, palyginus su žmonėmis. Bėda tik ta, jog iš tyrimų jau niekas nebegrįžta. Vienintelė paguoda tiems, kas ateina savanoriauti yra pinigai, kuriuos gaus jų šeimos. Sindė irgi kiborgė, verčiama dirbti, kad išlaikytų savo globėją, pamotę, bei seseris. Ir štai vieną dieną į jos dirbtuves ateina ne kas kitas, kaip pats princas Kajus su prašymu pataisyti be galo seną robotę-auklę. Anot jo, tai vien sentimentai, tačiau jo skuba verčia Sindę abejoti tokio teiginio tikrumu. Apsiėmusi darbo ji išskuba namo, kur jos seserys iš anksto ruošiasi karališkai puotai. Sindei, žinoma, nėra nė ko svajoti...

Mano Nuomonė: Na, jei norėjau "kažko kitokio", tai tikrai gavau. Labai įdomi mokslinė fantastika praskiesta su šlakeliu fantasy. Nors parašyta lyg ir pagal Pelenės istoriją, tai tikrai nėra atpasakojimas. Gal kas matėt filmuką/anime Metropolitan, ar kažkaip ten taip? Priminė man šiek tiek jį, taip ir įsivaizduoju. Ir vieta įdomi, Naujasis Pekinas, tai per visus ten iš Azijos, pagrinde Japonijos gaunamus kiberpanko (cyberpunk) filmus ir multikus, negalėjau ir šitam nusikratyt to tamsaus hi-tech+lo-life jausmo. Buvo tikrai labai įdomu ir tikrai rekomenduoju bent pirmą paskaityti.

Unikali knyga, tikiuosi ir kitos bus tokios pat geros. Jei nebus iki antrą baigsiu - trečios, tai imsiu angliškai ir pranešiu, kaip ten, kas. Šiai duodu 5/5. Ar turit kokią mėgstamiausią Cyberpunk istoriją? Knygą ar filmą, nesvarbu.

2 komentarai:

  1. Kiek žinau, tęsinių nebus lietuvių kalba. Liūdni variantai su YA Lietuvoj...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tjo... O kiek visokio slamsto isvercia tai galetu geriau maziau, bet kazko, ka pasaulis skaito, o mums va kaip.

      Panaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.