2018 m. rugpjūčio 21 d., antradienis

Joseph Fink "Welcome to Night Vale" | Welcome to Night Vale 1

Autorius: Joseph Fink
Pavadinimas: Welcome to Night Vale
Serija: Welcome to Night Vale 1
Žanras: Grožinė, Fantastika
Psl.: 401p
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Apie fenomenu tapusį podkastą aš žinoma žinojau. Bet podkastų nemėgstu, tai niekad ir neklausiau. Vietoje to, sumečiau, imsiu ir paskaitysiu knygą. Net dabar rašant suprantu, kokia kvaila tai buvo mintis. Knyga tikrai ne man. Ir tikrai negaliu jos rekomenduoti niekam, kas nesiklausė to podkasto ir jo nemylėjo. Ne dėl to, jog kažkas ten būtų neaišku, ne, viskas labai aišku. Bet.

Apie Knygą: Night Veil miestelyje viskas kažkaip keista. Čia keistai teka laikas. Čia keistai veikia atmintis. Žmogus gali daugybę metų būti devyniolikos. Žmogus gali turėti ne vieną, bet du karšto pieno stalčius. Šiame miestelyje gyveno ir Džošas. Džošas gali būti kuo tik nori, bet kuo, arba tų bet ko - kombinacija. Džošas norėtų sužinoti, kas yra jo tėvas, bet jo motinai ta idėja atrodo nepriimtina. Ji - juo rūpinosi, mylėjo, augino. Tad negavęs informacijos iš jos, Džošas dingsta. Sunku ieškoti jaunuolio, kuris gali atrodyti, kaip bet kas. Bet jo mama turi idėją, bent kažkokį įtarimą, jog žino, kur jos mažylis iškeliavo. Mat Night Veil miestelyje ėmė rodytis kažkoks... Kaip jis ten? Evanas? Ne. Ne, jo vardas buvo Evanas. Vyriškis su rudu švarku. Jis davė jai, o tada ir dar daugybei kitų žmonių, lapelį su užrašu "King City". Lapelių niekas negali išmesti ar pamesti, jie grįžta į jų rankas, sveiki ir įskaitomi, su pavadinimu miesto, kurio nėra.

Mano Nuomonė: Ši knyga yra King'o ir Gaiman'o vaikas. Tokia pat be galo paini fantastika, kuri laužo realybę ir jos supratimą. Niekas neaiškina, kodėl ir kas vyksta, bet praleidžiama labai daug laiko aiškinant skaitytojui, jog "taip tiesiog yra". Tai labai erzino, ir siutino, ir vargino. Bet knygoje pilna ir tikrai labai gerų ir gražių dalykų. Lygiai, kaip ir mano aprašymas, prieštaraujančių. Gerai, bet blogai. Tarkime, herojai buvo tikrai labai įdomūs, labai skirtingi, ir tikrai neblogai parašyti.

Knyga, didžioji, bet neesminė jos dalis, tikrai gera. Ir neabejoju, jog tie, kam patiko Night Veil podkastas - ją pamėgs. Tikrai yra už ką. Bet, ji deja ne man, tad galiu duoti tik 3/5 ir priminti, jog tai tik mano asmeninė nuomonė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.