2019 m. kovo 14 d., ketvirtadienis

ne grožinė | Jeffrey Kluger "Apollo 8"

Autorius: Jeffrey Kluger
Pavadinimas: Apollo 8
Serija: -
Žanras: Istorija, Mokslinė Literatūra
Psl.: 320
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Kai buvau mažas, norėjau būti astronautu. Ar, gal, kosmonautu, nežinau ar tada žinojau abu žodžius ir skirtumą tarp jų. Kaip ir nežinojau, ko reikia tokiu tapti, tad tiesiog skaičiau viską, ką tik galėjau gauti apie kosmosą, planetas, žvaigždes, visatą.

Apie Knygą: Prieš Apollo 11 ir Neil Armstrong, pirmąjį žmogų ant Mėnulio, buvo Apollo 1, Virgil Grissom, ir baisi katastrofa. Bet nei žmonija, nei Jungtinės Valstijos tuo metu nė neketino nuleisti rankų. Tad buvo ir Apollo 2 ir 3... Iki Apollo 8, kuris pasiekė Mėnulio orbitą. Šį įvykį stebėjo tuomet bene trečia dalis pasaulio (to, kuriame buvo elektra ir televizija). Ir čia mes galime paskaityti istoriją tų, kurie buvo toje raketoje, jų šeimas ir tuos, kurie šią misiją reguliavo iš Žemės.

Mano Nuomonė: Knyga tiesiog nuostabiai parašyta. Istorija pasakojama iš visų svarbių žmonių pozicijų, t.y. sekame ją čia šalia astronauto žmonos, čia šalia inžinieriaus, kuris bijo suklysti, visada iš trečio asmens, bet visada labai asmeniškai. Atrodė, jog filmą žiūriu, ar kokią grožinę novelę skaitau. Bet vos viskas pradėdavo atrodyt pernelyg netikra, autorius pateikdavo visus faktus, tų faktų resursus ir net audio failus, tiek interviu su vienu iš astronautų, tiek ir pokalbį tarp Apollo 8 komandos, bei jų komunikaciją su Hiustonu. Bet geriausia tai vaikai. Jiems astronautai tai tik jų tėčiai, nieko čia ypatingo ar naujo. O va ten kažkieno kito tėtis tai gaisrininkas! Įsivaizduokit tą tokį "ai, mano tėtis tai tik astronautas" nusivylimą.

Labai gera knyga. Jei domitės tokiais dalykais, tikrai imkit. Duodu 5/5, super skaitinys.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.