2013 m. rugpjūčio 10 d., šeštadienis

Richard Matheson - Aš Esu Legenda



  Oho. Pagal Richard Matheson knygą "Aš Esu Legenda" (I Am Legend; "Obuolys" 2007-2011; ISBN 978-609-403-205-9; 318p.) mačiau bent du filmus. Ir dabar, kai prisikasiau iki knygos ir jos galo, norėčiau pasakyti, kad tie filmai - visiškas šlamštas. Visiškai neatpasakojantys tikrosios knygos istorijos!
  Mūsų herojus, Robertas Nevilis - greičiausia yra paskutinis žmogus žemėje. Per dieną prisidrožęs kuolų jis nuo pat ryto smaigsto juos į komoje miegančius vampyrus (ne zombius), tada veža jų kūnus į epidemijos protrūkio pradžioje tam reikalui iškastą duobę, kuri kaip smilkusi - taip smilksta, ir meta juos ugnin. Kažkur ten, pelenuose, ir jo dukra. Kai monotonija priveikia - jis ima ieškoti naujų būdų kovai su vampyrais, kurių užkratas taip greitai pasiglemžė pasaulį. Jis - jau pripratęs prie vienatvės, savo dienotvarkės, savo paties eksperimentų, vykdomų su kartais sugaunamais gyvaisiais numireliais. Tad kai dienos šviesoje pamato žingsniuojančią moterį - nenuostabu, visas pasaulis apsiverčia. Tik, o jei ji irgi užsikrėtusi?
  Labai įdomi knyga. Iš kart duodu 10/10, jau vien dėl kitokio požiūrio į galimą apokalipsę. Sunku ir patikėti, kad ši knyga originaliai išleista vos per pusšimtį metų daugiau nei B. Stokerio "Drakula".


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.