2023 m. gruodžio 2 d., šeštadienis

knygos apžvalga | Kelly deVos "Go Hunt Me" | Dracember 2023

Autoriai: Kelly deVos
Pavadinimas: Go Hunt Me
Serija: -
Žanras: Trileris, Siaubo
Psl.: 304
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Pradėjau Dracember (drak-sem-ber) su Kelly deVos "Go Hunt Me" knyga ir nusivyliau. Gan apgaulinga anotacija, kurios siužetas - nelabai pateisino.

Apie Knygą: Ji ir jos draugai svajojo perdaryti Drakulos filmą, pasinaudoti Bram Stoker'io istorija tęsiant ir gilinant tą jau gerai pažįstamą alegoriją, padarant ją aktualesne šių dienų žiūrovui. Bet dideli norai prasilenkė su galimybėmis ir merginai teko svajonės atsisakyti, su kartėliu ir nuoskaudomis. Iki susidūrimo su žymia aktore, kuri tuoj pat išsprendžia visas merginos problemas. Ji turi ir aparatūrą ir tobulą vietą filmavimui, pilį, kurioje kažkada gyveno pats Drakula, geriau nė būti negali. Jiems tereikia iki ten nusigauti... Taip būrelis draugų susipakavo ir, kaip Harkerių šutvė, iškeliavo į prietarais apipintą vietovę, filmuoti savo Drakulos filmo. Tik kodėl viskas atrodo per gerai?...

Mano Nuomonė: Knygos idėja, nors ir pažįstama, gan neblogai perrašyta, kad išliktų įdomi. Būrys jaunuolių pilyje, atskirti nuo pasaulio, dinginėja elektra, nėra ryšio, nėra žmonių, juos kažkas medžioja. Koją pakišo neįtikėtinai nuobodūs veikėjai, kuriems trūko tiek logikos, tiek ir aiškesnės motyvacijos. Ir pats parašymas nebuvo itin sklandus. Gan nemaloniai šokinėjo pirmyn ir atgal, nuo medžioklės ten, pilyje, iki pareiškimo policijoje. Kas tik pridėjo paties siužeto nuspėjamumo. Nepadėjo ir labai aiškiai matomas pėdų mėtymas, bandant išlaikyti paslaptį. Pliusas tad ir lieka daugiausia tas, kad autorė tikrai sugebėjo atnaujinti jau girdėtą siužetą, tai jei tokios istorijos įdomios - šita tikrai nebloga.

Duodu 3/5.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.