2023 m. lapkričio 26 d., sekmadienis

knygos apžvalga | Graham McNeill "Priests of Mars" | Forges of Mars 1

Autoriai: Graham McNeill
Pavadinimas: Priests of Mars
Serija: Forges of Mars 1
Žanras: Warhammer 40k; Kosminė Opera
Psl.: 320
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Graham McNeill man rekomendavo, kaip autorių, teikiantį kokybę. Tad pasiėmiau dar vieną Karo Kūjo 40k knygą, pavadinimu "Priests of Mars", pirmą Forges of Mars trilogijoje. Nenusivyliau, žmonės nemelavo.

Apie Knygą: Lexell Kotov paskutinė viltis išgelbėti savo vardą ir stovį remiasi legenda. Radikaliu Magos, kuris dingo prieš kokį tūkstantmetį, bei jo ieškotu arkaišku artefaktu. Protingesnis asmuo turbūt pasakytų, kad tokiu atveju Lexell vilties tiesiog neturi. Bet štai jis, beldžiasi link Imperatoriaus valdžios ribų, į netyrinėtus Visatos kampelius, kuri dar parodys ir jam ir jo įgulai - kodėl iš čia niekas negrįžta.

Mano Nuomonė: Kolosalus, bene gyvas laivas, kurio aprašymus skaitant darosi aišku kaip ir kodėl atsirado Cult Mechanicus, garbinantys žinias ir, to pasėkoje, mašinas laikantys tobulesne organinio kūno forma. Šią masę turi aptarnauti begalės žmonių, esančių labai įvairiose hierarchijos pakopose. Nuo vadovų, iki karių, nuo mokslininkų, iki nuotykių ieškotojų, nuo darbuotojų, iki kalinių-vergų. Istorija pasakojama iš kiekvieno luomo ar klasės pusės, kaip ši kelionė sekėsi ar nesisekė nuo aukščiausio, iki žemiausio Esperansos (kosminio laivo) taško. Labai įdomi knyga, bet kartais buvo sunku sekti ar bent ne visada iš kart suprasdavau, kur peršoko skyrius. Visi fantastiniai vardai - kažkaip labai suvienodėja, kai jų tiek daug. Kartais tikrai labai norėčiau, kad visi tie galaktikos didvyriai ir pan būtų Jonai ir Marytės o ne Asbfkawlfbajk. 

Stiprus 4/5.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.