2023 m. rugpjūčio 1 d., antradienis

knygos apžvalga | Annalee Newitz "The Terraformers"

Autoriai: Annalee Newitz
Pavadinimas: The Terraformers
Serija: -
Žanras: Mokslinė Fantastika; LGBT
Psl.: 338
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Annalee Newitz knyga The Terraformers buvo labai, laaaabaaaaai keistas pasakojimas. Nieko panašaus dar gyvenime neskaičiau, tad net ir nepaisant trūkumų, galiu vertinti tik teigiamai.

Apie Knygą: Planeta kurią Destry ruošė naujai erai, naujiems gyventojams, pasirodė ne tokia jau ir tyli, bei paprasta, kokia atrodė iš pirmo žvilgsnio. Nuo visų akylų akių pasislėpęs miestas, kurio gyventojai valdo technologijas galinčias sunaikinti absoliučiai visą planetą, ar bent jau padaryti jos paviršių - nebeapgyvendinamą. Destry, tad, turėjo čia ir dabar atkalbėti savo bosus nuo Sask-E kolonizavimo, juk planeta jau gyvenama, bet...

Mano Nuomonė: Panašiai, kaip Azimovo "Fondo" knygos, čia irgi istorija tęsiasi per kartas, risdamasi bangomis, ataidėdama, besikeičianti, bet vis primenanti kodėl gi taip nutiko, kaip yra dabar. Labai keistas ir kartais net labai sunkus sekti pasakojimas, struktūros trūkumas tikrai baisiai badė akis, o šuoliai nuo kartos prie kartos - neleido išvystyti jokių veikėjų, tad nėra ir galimybės susitapatinti ar juos pamėgti. Unikalumas yra viskas, kas ją gelbsti, nes tiesiog stogą rauna skaityti apie išauginamą traukinį. Knyga nėra bloga. Bet galėjo būti kur kas geresnė.

Duodu stiprų 4/5, bet iki 5 tikrai netraukia.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.