2023 m. birželio 24 d., šeštadienis

knygos apžvalga | Huw Lemmey ir Ben Miller "Bad Gays"

Autoriai: Huw Lemmey, Ben Miller
Pavadinimas: Bad Gays
Serija: -
Žanras: Istorija; LGBT Istorija
Psl.: 368
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Truputis LGBTQIAP istorijos su Huw Lemmey ir Ben Miller knyga "Bad Gays: A Homosexual History". Apie tuos, kurie ne itin padėjo geram vaivorykštes vardui ar bendriems siekiams, bet vis tiek išliko istorijoje.

Apie Knygą: Daug gerai žinomų ir mažiau žinomų istorinių asmenybių kurias, pagal šių dienų apibrėžimus, būtų galima vadinti LGBTQIAP dalimi. Tai svarbu pabrėžti ir priminti tiems, kas nežino ar nesuvokia, kad visi identitetai egzistavo ir tada, kai jiems pavadinti nebuvo žodžių. Knyga - ne apie herojus, kaip ir galima spėti iš pavadinimo, o apie tuos niekšelius (visų lyčių), kur ar buvo per kvaili, ar užsispyrę tam savo kvailume, ar tiesiog piktybiniai šmikiai ir kitokie piktadariai. Vienas geriau žinomų pavyzdžių gal būt bus Ronas Kray.

Mano Nuomonė: Sausokos istorinės biografijos, puikiai apibrėžtos per keletą lapų užimančius skyrius, skaitėsi gan lengvai dėl autorių sąmojo, humoro ir įdomių komentarų. Viena iš tų knygų, kur įdomu jau vien dėl to, kad pabosta klausytis apie tuos pačius istorijos labai mylimus veikėjus, ar jie būtų liaupsinami, ar šmeižiami. Knyga gera, nors ir labai lėtai skaitėsi, manau iš įžangos turėtų būti aišku, ar bus įdomu, ar nelabai. Pvz.: visi žinome Oskaro Wilde istoriją, bet juk kalėjime jis atsidūrė po meilužio liudijimo teisme. Ką mes žinome apie tą niekšelį, kuris buvo tokia didele Wilde gyvenimo ir istorijos dalimi?...

Stiprus 4/5, labai nebloga ir, kaip supratau, bus daugiau.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.