2023 m. birželio 18 d., sekmadienis

knygos apžvalga | Benjamin Alire Saenz "Aristotelis ir Dantė atranda visatos paslaptis" | Aristotle and Dante 1

Autoriai: Benjamin Alire Saenz
Pavadinimas: Aristotelis ir Dantė atranda Visatos Paslaptis
Serija: Aristotle and Dante 1
Žanras: LGBT knygos; Šiuolaikinės knygos
Psl.: 390
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Pagaliau ir aš prisiruošiau paskaityti dažnai matytąją Benjamin Alire Saenz knygą "Aristotelis ir Dantė atranda Visatos Paslaptis". Miela knyga apie gyvenimą, asmenybes ir augimą.

Apie Knygą: Aristoteliui patinka būti vienam. Ar, bent jau, jis tuo nuoširdžiai tiki. Net tada, kai sutinka Dantę, bene vaikštantį saulės spindulį. Net tada, kai nesudvejojęs puola gelbėti jo kailį ar net gyvybę, rizikuodamas saviške. Net tada, kai visi juo dvejoja... Vaikino ramybė ir nekomplikuotas būvis, priimant gyvenimą tokį, koks jis yra, leidžia jam dorotis su be galo komplikuotu ir verdančiu vidiniu konfliktu. Tokiu baisiu chaosu, jog Aristotelis baiminasi, kas bus, jei...

Mano Nuomonė: Labai miela knyga apie du vaikus, kurie tiesiog auga ir bando suprasti save, visus tuos egzistencinius klausimus pateikdami, kaip Visatos Paslaptis. Coming of age storija, labai ne mano arbatos puodelis, bet parašyta sklandžiai, tai vis tiek susiskaitė, tiesą pasakius, vienu prisėdimu, tai turėkit omeny jei visgi smalsaujat. Veikėjai nelabai lipo, nu bet paaugliai, tai sunku spręsti ar čia rašymas, ar man tiesiog neįdomu apie vaikus skaityti ir dar tokioj kultūroj, kur jie patys vieni išvairuoja į dykumą pasidžiaugti žvaigždėmis su alumi. 

Duodu 4/5 nes nežinau realiai kaip kitaip. Tikrai matau, kodėl ji taip visiems patinka. Ir tikrai matau, kad man nepatinka ne dėl pačio kūrinio kaltės, o tiesiog dėl to, kad tai nėra tai, ką mėgstu skaityti.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.