2023 m. gegužės 28 d., sekmadienis

knygos apžvalga | Anne Malcom "Fatal Harmony" | The Vein Chronicles 1

Autoriai: Anne Malcom
Pavadinimas: Fatal Harmony
Serija: The Vein Chronicles 1
Žanras: Vampyrai; Tamsios Knygos
Psl.: 366
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Dar viena iš tų dulkančių, šį kartą apie vampyrus, o, kad jau tokia proga po Stokerio Drakulos metinių, sumečiau - pats tas laikas. Tad perskaičiau Anne Malcom knygą "Fatal Harmony" pirmą The Vein Chronicles tetralogijoje.

Apie Knygą: Vampyrais gimstama, ne tampama. Ko pasėkoje kraujo linijos, šeimos linijos, per šimtmečius, jei ne tūkstantmečius, tapo absoliučiai viskuo iki tokio lygio, kad vampyrų, kaip Isla gyvenimai buvo paversti košmarais. Siekdami "teisingai" pratęsti savo šeimos liniją, jie sunaikino dukters susikurtą gyvenimą ir susigrąžino ją atgal į vampyrų visuomenę, kur mirtinos intrigos gan greit ima suktis tiek viltinga, tiek ir košmariška linkme: vampyrai, ypač tie, įsimylėję mirtinguosius, visada svajojo apie galimybę paversti žmones. O ką tai reikštų senoms giminių linijoms?... Įkalbėta paties vampyrų karaliaus, Isla imasi darbo rasti kas tokį būdą atrado, bei ką gi jie planuoja su šiomis žiniomis daryti. Iš skraidančių kulkų, bei sprogimų, jau dabar galima daryti išvadas - tai tikrai nėra taikiai nusiteikusi šutvė. 

Mano Nuomonė: Pirmi trys ketvirtadaliai knygos tikrai labai gerai ėjosi. Vampyrų mitas šiek tiek pakoreguotas, nieko pernelyg keisto ar abnormalaus. Veikėjai, nors dar ne visai išvystyti, o kiti gi ir visiškai dvimačiai, lėkšti, buvo bent jau įdomūs ar neerzinantys. Bet kažkur po to viskas ėmė ristis žemyn. Istorija pasisuko labai banaliu keliu, kur absoliučiai visas likęs siužetas tapo nuspėjamu, nes toks jau skaitytas, matytas. Manau antrą vis tiek paskaitysiu, nes labai blogai tikrai nebuvo, bet tikrai galėjo būti ir geriau. 

Solidžiai taip pusė velnio, tai koki 4/5, bet silpni.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.