2022 m. gruodžio 29 d., ketvirtadienis

knygos apžvalga | Gruodis su Drakula 10 | Fred Saberhagen "A Coldness in the Blood" | Dracula 10

Autoriai: Fred Saberhagen
Pavadinimas: A Coldness in the Blood
Serija: Dracula 10
Žanras: Siaubo literatūra; Miesto fantastika
Psl.: 384
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Na va. Baigės Gruodis su Drakula ir baigėsi Fred Saberhagen serija, su knyga "A Coldness in the Blood". Istorija į pabaigą tiek pagerėjo, jog pakėliau visą balą.

Apie Knygą: Tamsioji alchemijos pusė bene neįžvelgiama tiems, kurie tetrokšta galios. Vienas toks šio amato mokinys, persigandęs dėl savo gyvybės, atsibeldžia pas patį Vladą Drakulą. Sumetęs jog jei kas ir galės jį apginti, tai bus Drakula, šis persigandęs vampyras nė nepagalvoja į kokį pavojų pastūmės savo sergėtoją ir tuos, kuriuos jis laiko šeima, bei kokią rūstybę dėl to užsitrauks. Mat vijosi jį pats alchemijos įsikūnijimas, Išminties Akmens ieškanti Egipto Dievybė. Ir, kad jį nugalėti, Drakulai irgi teks imtis paieškų, bandant spėti iki akmens greičiau, nei neįtikėtiną magiją pažabojęs dievas.

Mano Nuomonė: Knygos pradžia - įdomi ir siaubinga vienu metu. Drakula parašytas bene be asmenybės, lygina - nesulyginamus dalykus ir stokoja logikos. Knygos vidurys - galima numirti iš nuobodulio, kai viena, vyresnė pora Drakulos šeimoje - aiškinasi, kaip judėti į priekį, o kita, jaunesnė pora - bando pasislėpti ar pabėgti nuo iškilusios grėsmės. Pats Drakula tuo tarpu tampo visas įmanomas gijas, ieškodamas užuominų apie tai, su kuo susidūrė. Tik pabaigoje jau ėmė darytis įdomu, kur mums pateikia ir tikrų asmenybių ir geresnio rašymo. Net kovos scena nebloga. Tik labai jaučiasi kažkoks labai jau senas autoriaus žodynas, nežinau, ar čia tik Drakulai taip skyrė, ar ir kitose jo knygose naudojami tokie arkajiški žodžiai, bet kartais net stabtelėt reikėdavo, kad pasitikslint ar teisingai perskaičiau.

Bendrai imant, serija tikrai ne kažką. Nesigailiu, kad skaičiau, bet pirkt jų tikrai neskubėsiu. Duodu 3/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.