2022 m. lapkričio 11 d., penktadienis

knygos apžvalga | Jennette McCurdy "I'm Glad My Mom Died"

Autoriai: Jennette McCurdy
Pavadinimas: I'm Glad My Mom Died
Serija: -
Žanras: Memuarai; Negrožinė literatūra
Psl.: 320
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Neįsivaizduoju kas tokia ta Jennette McCurdy net perskaitęs jos memuarą "I'm Glad My Mom Died", bet labai džiaugiuosi, kad tai padariau. Ją man rekomendavo bene visi skaitantys draugai, kurių tėvai... Tarkime, kurių tėvai dabar priekaištauja dėl bendravimo stokos.

Apie Knygą: Autorė pasakoja labai skausmingą istoriją apie bandymą užsitarnauti smurtaujančios, vadovaujančios ir narcisistiškos savo mamos meilę. Negalėdama kovoti su psichologiniu smurtu ji išmoko atpažinti jo išpuolio pradžios ženklus ir nuslopinti smūgius. Žinodama, kad mama pyks dėl to, kad liūdės ir ją kaltins dėl ano, jog priekaištaus ir vers ją jaustis kalta dėl dar ir šito, moteris nuo labai ankstyvo amžiaus išmoko nuspėti mamos nuotaikas ir imtis veiksmų iki ta nuotaika pakis, nes kitaip...

Mano Nuomonė: Niekad nesupratau žmonių, kurie priekaištauja vaikams (net ir suaugusiems) dėl bendravimo su tėvais stokos, aiškindami, kažkokias ten "tiesas" apie "tik viena mama, tik vienas tėvas" net tiems, kurie visiškai šių išsižadėjo. O kur klausimas "kodėl?" arba "ką tie/tas/ta tėvas/motina padarė, kad jų pačių vaikas pasirinko iškirpti juos iš savo gyvenimo"? Autorės istorija - labai skausminga. Bet ji turi bent šiokią tokią laimingą pabaigą. Labai rekomenduoju ją paskaityti visiems, kas susidūrė su manipuliatyviais žmonėmis, psichologiniu smurtu ir pan, net jei tai nebuvo tiesiogiai iš tėvų.

Puiki knyga, didelis ačiū autorei, kad pasidalino savo istorija, stiprus 5/5.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.