2022 m. spalio 9 d., sekmadienis

knygos apžvalga | Hideyuki Kikuchi "Vampire Hunter D" | Vampire Hunter D 1

Autoriai: Hideyuki Kikuchi
Pavadinimas: Vampire Hunter D
Serija: Vampire Hunter D
Žanras: Siaubo Literatūra; Mokslinė Fantastika
Psl.: 268
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Vampire Hunter D yra vienas iš mėgstamiausių mano vampyrų mitų, labai džiaugiuosi pagaliau radęs ir perskaitęs Hideyuki Kikuchi knygą iš serijos tuo pačiu pavadinimu. Bendroms žinioms: viskas prasidėjo nuo knygų, mangos parašytos bene aštuonios, nutrauktos nes susižeidė iliustruojantis asmuo. Taip pat yra du anime filmai, abu savaip geri.

Apie Knygą: Kataklizmą po kataklizmo išgyvenusi žmonija, tolimoje ir tamsioje ateityje, gyvena tarp įvairių iš magijos sukurtų būtybių ir jas sukūrusių vampyrų, dar žinomų, kaip aukštuomenė. Dėl nuolatinės baimės ir to keliamų sunkumų turėjo rastis ir naujas darbo pobūdis, tų pabaisų medžiotojų, iš kurių vampyrų medžiotojai yra bene legendinio statuso. Toks yra ir D, susidūręs su jauna, iš niekur nieko jį užpuolusia mergina ir tuoj pat jos pasamdytas padėti nudėti vieną iš kilmingųjų, kuris ne tik jai įkando, bet ir tikrai ketina grįžti. Tik, deja, šis vampyras - ne vienas, o jo šeimos nariai - ne ką mažiau pavojingi...

Mano Nuomonė: Labai įdomi pasaulio mitologija. Ateitis - lyg modernesnė Castlevania versija, tamsi ir baisi, bet žmonės laikosi būreliais ir ginasi, kaip išgali. Apie D istoriją užsiminta, kad paerzinti, nes irgi - labai įdomu, bet informacijos duodami trupiniai. Pati istorija - fantastiška, parašyta gal ne per geriausiai, bet perskaityti tikrai labai verta. Nuo rūko dvasių, kurias žudyti tenka lazeriais, iki mechaninių arklių; nuo vampyrų, iki genetiškai modifikuoto maisto įspūdžių. Vampire Hunter D yra labai unikalus kūrinys. Besidomintiems rekomenduoju dvi lietuviškai (Obuolio) išverstas manga, jei kur rasite (turbūt visas rastumėt online), bei naujesnį animacinį filmą Vampire Hunter D: Bloodlust. Senesnis pastatytas būtent pagal šią knygą, bet jis tikrai ne visiems, tad nenorėčiau jūsų nubaidyti nuo šiaip jau labai įdomios istorijos. 

Labai įdomus kūrinys, stiprus 4/5.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.