2022 m. liepos 23 d., šeštadienis

knygos apžvalga | Vanessa R. Panfil "The Gang's All Queer" | Alternative Criminology

Autoriai: Vanessa R. Panfil
Pavadinimas: The Gang's All Queer
Serija: Alternative Criminology
Žanras: Negrožinė; LGBT Literatūra
Psl.: 312
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Vanessa R. Panfil knygą "The Gang's All Queer" pasiėmiau iš NetGalley, tiek iš smalsumo, tiek ir kaip informacijos šaltinį savo darbui. Skaičiau ilgai, su ilgom pertraukom, bet galiausiai perskaičiau.

Apie Knygą: Autorė apsiima kartą ir visiems laikams sutriuškinti tą "kitoniškumą", kurį dažnai jaučia žmonės dvejojantys homoseksualių vyrų vyriškumu. Ir tam pasitelkia bene labiausia vyrų dominuojamą alternatyvios kriminologijos sritį - gaujas. Knygoje ji ima interviu iš penkiasdešimties seksualinių mažumų subjektų esančių gaujose. Aptaria pačias gaujas, jų sudėtis bei požiūrį į homoseksualius vyrus, bei kaip tas požiūris skiriasi nuo turimo į homoseksualias moteris. Apie jų pačių gyvenimus, orientacijos viešinimą ar slėpimą, bei to priežastis. Vyriškumo saviraišką ir t.t.

Mano Nuomonė: Knygoje nagrinėjamas ir vyriškumas, su kuriuo siejamas žiaurumas, kuriuo gaujos dažniausia ir garsėja. Autorė, pagarbiai ir įdomiai aptaria gautą informaciją, tiek apie gaujas, tiek ir apie orientacijos reprezentaciją, bei pačius individus. Nupasakoja su kokiomis problemomis susidūrė jie, bei ji pati, ir kuo viskas baigėsi. Pati knyga parašyta siekiant sumažinti tą kitoniškumo jausmą, kurį perteikia su nuostaba klausiantys "ar gėjai gali būti gaujų nariai?", abejojantys, tarsi homoseksualus vyras būtų kitoks, netinkamas, ar pan. Buvo tikrai labai įdomu. Sužinojau, kaip tos gaujos veikia, kuo skiriasi heteroseksualios gaujos, hibridinės, ar netgi homoseksualios, kurių visi nariai yra seksualinių mažumų. Kaip jos tokios išsivystė, kodėl, bei kuo skiriasi nuo, tarkime, heteroseksualių gaujų.

Manau paskaitysiu ir daugiau knygų iš Alternative Criminology serijos, o šiai duodu 5/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.