2022 m. gegužės 15 d., sekmadienis

knygos apžvalga | Timothy Snyder "The Road to Unfreedom"

Autoriai: Timothy Snyder
Pavadinimas: The Road to Unfreedom
Serija: -
Žanras: Istorija; Politika
Psl.: 359
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Timothy Snyder knyga "The Road to Unfreedom: Russia, Europe, America" iš kart tapo mano mėgstamiausia šioje visoje dabartinės temos (karo Ukrainoje, ukrainiečių genocido, Rusijos karo nusikaltimų) juodoje masėje. Bent kartą, kai kalbama apie Rusijos įtaką - nepamirštama ir Europa, ir ko jie pridarė čia.

Apie Knygą: Yra toks posakis "šaukštu deguto sugadinta medaus statinė". Taip ir politikoje. Viena mintis, idėja, iškreipta kokio nors siaurapročio, teisingai pateikta, gali išsiplėsti, kaip ugnis sausros kamuojamame miške ir užimti visą šalį. Na o tada ima belstis į sienas kitų, ieškodama kelio vidun, link širdies, link ten, iš kur būtų lengviausia pasiekti žmones. Taip veikia propaganda, kai ja naudojamasi, kaip pjautuvu. Ir nederėtų būt tokiais arogantiškais ir manyt jog mūsų tai jau neapgaus...

Mano Nuomonė: Šiurpulį kelianti knyga. Autorius labai puikiai naviguoja tema, neaukštindamas jokių šalių ir tautų, bet padėdamas kaltę būtent ten, kur jai ir vieta. Nesinori tikėti net puse čia paminėtų dalykų, bet, kad labai jau daug jų - išlindo į viešumą. Belieka tikėtis, kad knygą ir dar daug tokių, perskaitys kuo daugiau žmonių ir visi, kaip nors, išmoksim būti labai kritiškais. 

Gerai parašyta, įdomi ir gąsdinanti. Solidūs 5/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.