2022 m. balandžio 27 d., trečiadienis

knygos apžvalga | Simon Sebag Montefiore "The Romanovs 1613-1918"

Autoriai: Simon Sebag Montefiore
Pavadinimas: The Romanovs 1613 - 1918
Serija: -
Žanras: Kultūra; Istorija
Psl.: 784
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, kažkas mestelėjo labai gerą pasakymą: "Rusija turi gražią savo carų žudymo tradiciją". Tada vilties davusi eilutė, žinoma, dėl įvairių faktorių greit nublanko ir vilties nebeteikia. Bet, vis tiek, sumečiau reikėtų pasidomėti, kaip gi ten buvo. Tad perskaičiau Simon Sebag Montefiore knygą "The Romanovs 1613-1918".

Apie Knygą: Bene garsiausios ir prastai pagarsėjusios istorinės šeimos, Borgias, Medici, Tudors ir Romanovai, apgaubtos paslaptimis, neįtikėtinais gandais, ir intrigomis. Romanovai tarp šių šeimų pasižymi dar ir tuo, jog buvo bene sėkmingiausia dinastija, valdžiusi iki sąlyginai modernių, šiuolaikinės istorijos laikų. Šioje knygoje jų gyvenimas nagrinėjamas nuo tos, tarkime, pradžios, iki pat brutalios pabaigos.

Mano Nuomonė: Kartais knyga buvo beveik neskaitoma dėl perdėto kiekio smulkių detalių. Kitą sykį jų netgi trūko. Bet parašymas geras, labai lengvai skaitosi, nepaisant to, jog dėl pačios temos - turėjau bene savaitę, jei nedaugiau, neskaitadienių. Ir nepaisant to, jog skaitant burnoje tarsi kartus pelenų skonis trukdo, nei akimirkai neužmirštant dabar pat vykstančio Ukrainiečių genocido, manau knygą paskaityti verta vien tam, kad geriau suprasti tą Rusijos užsispyrimą mirti ant savo susikurtos tiesos kalno, įskaitant ir neteisingą retoriką, kad Ukraina su Rusija - kažkaip istoriškai broliškos.

Būtų buvę smagiau skaityti kokį Sausį... Bet autoriui duodu stiprų 4/5, nes solidžiai atliktas darbas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.