2022 m. balandžio 3 d., sekmadienis

knygos apžvalga | Catherine Belton "Putino Žmonės"

Autoriai: Catherine Belton
Pavadinimas: Putino Žmonės
Serija: -
Žanras: Politika; Istorija
Psl.: 440
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Norėčiau, kad tokių knygų skaityti nereikėtų. Bet, tikrai reikia. Tad ir perskaičiau Catherine Belton "Putino Žmonės: Kaip KGB susigrąžino Rusiją, o tada susirėmė su Vakarais", jau vien tam, kad suteiktų vilties, jog visa tai, kas dabar vyksta - baigsis.

Apie Knygą: Praėjusį dešimtmetį tikrai ne kartą girdėjom kalbas, gandus ir netgi faktais paremtus kaltinimus Rusijai. Kaltinimus kišimusi į kitų šalių politiką, nuo šnipų, miegalių (sleepers), iki trolių, bei pagalbą klastojant, remiant tam tikrus kandidatus kitų šalių rinkimuose. Putino žmonės, tad, yra ta supuvusi šaknis Rusijos žemėje, kuriai joks karas niekada nesibaigė. Šaknis, žinota vienu vardu, KGB, dabar žinoma - kitu...

Mano Nuomonė: Beveik skausmingas skaitinys, bet labai būtinas ir gerai parašytas. Puikiai nupasakojo visus istorinius įvykius, susijusius su karo nusikaltėliu, Vladimiru Putinu. Visi tie įvykiai šiuo metu užsibaigia Ukrainoje, didžiausiu mastu, mat būtent jos žmonės - moka brangiausiai. Ir moka jau nebe pirmą kartą. Nuo protestų, iki susirėmimų, iki karo su puolančiu agresoriumi. Tikrai labai rekomenduoju jau vien tam, kad geriau suprastumėte kokia baisu gyvatė sėdi raudoname soste... Na, o gal bunkeryje.

Viliuosi, kad Ukraina atsilaikys ir tai bus naujos, geresnės eros pradžia, kurioje tiesa ir narsios širdys - laimi. Nes tik tokiu būdu ir patys Rusai galės atstatyti savo šalį iš naujo, gražią ir nesuteptą. O knygai duodu 4/5, stiprius.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.