2021 m. rugsėjo 24 d., penktadienis

knygos apžvalga | Dan Abnett "Inkvizitorius: Eretikų Kryžius" | 3

Autoriai: Dan Abnett
Pavadinimas: Inkvizitorius: Eretikų Kryžius
Serija: Eisenhorn 3
Žanras: 40k; Kosminė Opera
Psl.: 320
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Baigiau trečią Dan Abnett serijos Eisenhorn knygą, "Inkvizitorius: Eretikų Kryžius". Dabar tik galvoju, istorija tikrai buvo planuota, kaip trilogija. Mums Eridanas išvertė tas tris. Bet yra ketvirta, daug ilgesnė, parašyta labai neseniai... Ar noriu ją skaityti, ar ne? Gal verčiau grįžti prie Sanderson?

Apie Knygą: Linija tarp žinių vardan priešo pažinimo ir erezijos - labai plona. Tokia plona, kad Aizenhorno kolegos ima abejoti jo pasišventimu, jo tyrumu. Ir, kai jis, vardan jų visų, parodo Chaoso žinias, atlikdamas neatleistiną žygdarbį - pasiekiamas kelio galas. Kelio galas, kuriame teks rinktis tiek jam, tiek jo bendražygiams. Kas yra tiesa, kas yra gera, kas yra bloga, kuo galima kliautis...

Mano Nuomonė: Dabar, kai jau baigėsi pasaulio kūrimas, atrodo būtų galima susitelkti į mokslą, žinias, istoriją, keliones, veiksmą, taip? Ne. Vietoje to mums įmetama Aizenhorno meilių seilių dramų, na nes kaip gi visko nenupiginti ir nesužmoginti? Bet, šiaip jau, praignoruojant visa tai, knyga buvo gan efektinga ir baigėsi su trenksmu, tad vis tiek buvo smagu skaityti.

Jei vadinsime tai - trilogija, tuomet baigėsi viskas vidutiniškai, lyginant su praeitomis knygomis. Bet jei taip tiesiog po vieną knygą, tai visai neblogai, vis dar verta pasiimti paskaityti. Jau mažų mažiausia tam, kad pagerbt mūsų mylėtą Eridaną. 4/5.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.