2020 m. rugsėjo 29 d., antradienis

knygos apžvalga | R.A. Salvatore "Siege of Darkness" | Legend of Drizzt 9


Autoriai: R.A. Salvatore
Pavadinimas: Siege of Darkness
Serija: Legend of Drizzt 9
Žanras: Aukštoji Fantastika; Epinė Fantastika
Psl.: 337
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Devinta serijoje ir vis dar gera. R.A. Salvatore knyga "Siege of Darkness" yra devinta The Legend of Drizzt serijoje arba trečia Legacy of the Drow trilogijoje. Visa serija, kol kas, tikrai epinė.

Apie Knygą: Pasaulyje blėsta magija. Nebeveikia, vos veikia, ar tampa pavojingais gyvybėms tiek nauji burtai ir kerai, tiek tie, kurių kūrėjų jau nieks nebepamena. Dievai nutilo, tarsi apleido savo vaikus. O įtampa jau seniai peržengė pakenčiamumo ribas. Ypač karingoje tamsiųjų elfų Drow tautoje. Jie ne tik suskumba kaltinti vieni kitus dėl Karalienės Vorės, savo Deivės tylos, bet ir imasi kurpti naujų planų. Mat kada gi geriau nuversti magija besikliaunančias Motinas, nei kai magija taip nusilpusi...

Mano Nuomonė: Tiesiog neįtikėtinų proporcijų karas Underdark požemiuose, kova dėl Mitrilo salių, sosto. Kova tokia baisi ir kupina siekiančių šlovės, kad pratrūko net ant paviršiaus, kas be galo nustebino ne vieną tamsiųjų elfų karį ir burtininką. Kieno burtai nepasiekė lubų. Kieno akys apako vos pakilus saulei. Kas spruko iš baimės, kad keistasis šviesos rutulys juos sudegins. Taip gerai susiskaitė. Vietomis lyja kūnų gabalais, kitose vietose jau juokiesi, nes burtininkas paprašė jo nusiteleportavusias akis kartais sudrėkinti ir nykštukai padarė viską ką galėjo. Kalbant apie nykštukus, tai jiem tikrai neduota pakankamai vietos fantastikoje, ką ši knyga labai pataisė.

Labai gera ir įdomi knyga. Ypač jei mėgstat tokias, kur net karo lauke vyksta intrigos ir badoma vieni kitiems į nugaras. Duodu solidų 4/5, minusas už šiokią tokią logikos stoką ten ar šen.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.