2020 m. rugpjūčio 18 d., antradienis

knygos apžvalga | Stephen King "Ponas Mersedesas" | 1

Autoriai: Stephen King
Pavadinimas: Ponas Mersedesas (Mr. Mercedes)
Serija: Bill Hodges Trilogija 1
Žanras: Trileris; Siaubo
Psl.: 437
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Stephen King turi labai savitą rašymo stilių. Kartais jis labai gerai sueina su knygos istorija. Kitą sykį, kaip "Ponas Mersedesas" knygos atveju - nelabai. Tokia tiesiog meh buvo.

Apie Knygą: Kažkas įsirėžia į minią žmonių vogtu mersedesu ir dingsta iš įvykio vietos. Neaišku, kaip mašina buvo pavogta ar kas galėjo ją vairuoti, kokie buvo jų motyvai, bei ar jie ketina pamėginti vėl. Nieks nežino. Išskyrus į pensiją išėjusį detektyvą Bilą Hodžesą, kuris nuo Pono Mersedeso gavo laišką išklojantį visą istoriją. Laiške vyriškis bando užlipti ant kiekvienos detektyvo turimos nuoskaudos. Panašu jog nusikaltėlis norėtų jog Bilas atsiduotų tai jo protą apimančiai savigraužos tamsai. Jis neįvertino detektyvo atkaklumo ar noro dar kažką nuveikti su gyvenimu. Pavyzdžiui, sugauti šį nelemtą suskį, vadinamą Ponu Mersedesu...

Mano Nuomonė: Geriausia knygos dalis buvo tas old-school-inis detektyvas Bilas. Noir-Urvinio tipo vyrukas, toks kur smagu skaityti apie vargus gyvenime, nes jie kelia nostalgiją. Kaip jo baisi nuostaba, jog kažkas gali jam nuskenuoti popierius ir atspausdinti čia pat, namuose, ir jam nereikia bėgti ieškoti kur kopijuoja. Bet pati istorija nebuvo nei įdomi, nei įtraukianti.

Normali. Nėr bloga. Nėr gera. 3/5.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.