2020 m. birželio 22 d., pirmadienis

įrašas | noriu perskaityti tavo sielą

Vakar taip sėdėjau sau, galvojau ir supratau, kad yra knygų, kurias tikrai skaičiau ne dėl to, kad norėjau jas paskaityti, o vien dėl to, kad jos buvo tarp mylimiausių kokio nors mano tada (ar dabar) mėgto žmogaus. 

Jeigu žmogus, tikras ar fikcinis, man kuo nors labai patinka, noriu juos kuo geriau pažinti. O lengviausia man tą padaryti yra per knygas. Tad kai noriu žinoti, ką jie mėgsta, kodėl jie tai mėgsta, pirmiausia ir ieškau knygų.

Vardų neminėsiu, bet štai kelios tos, kurios mano "perskaityti" sąrašuose atsidūrė per asmenybes, kurios jas labai mylėjo:


  1. Kristin Cashore "Graceling": Pirmoji trilogijos dalis. Knyga man ne itin patiko, bet tikrai matau, kodėl ji patiko jiems. Ji iš tų laikų, kai ši knyga tikrai buvo geriausia tokio tipo fantastika ir pats būčiau mėgęs ją labiau, jei nebūčiau persiskaitęs labai per didelio, perdegimą sukėlusio kiekio fantastikos jaunimui. 
    Aprašymas: LT ][ EN
  2. Stephen King "Miserė": Tikrai viena iš geriausių Kingo knygų, kurių šiaip jau jis daug turi. Knyga labai įdomi ir baisi. Baisi tuo psichologiniu bejėgiškumo jausmu. Kartais vis dar pagalvoju dėl ko būtent jie taip mėgo šią knygą. Labai tikiuosi, jog su jokiu veikėju nesusitapatino. 
    Aprašymas: LT ][ EN
  3. Ryu Murakami "69": Apie šį autorių prieš jų "mėgstamiausių" sąrašą net girdėjęs nebuvau. Pati knyga gan įdomi, dabar amžinai asocijuojasi su vasara, tai turbūt ir skaičiau ją - vasarą. Rekomenduoti negaliu, bet tikrai matau, kodėl ją mėgo asmuo iki tokio lygio mylėjęs Aziją.
    Aprašymas: LT ][ Goodreads
  4. William Peter Blatty "Šetono Išvarymas": Beveik nepamenu šios knygos. Tuo metu, kai skaičiau, nebuvau geriausioje savo vidinėje būsenoje. Jei gerai pamenu, tai patiko labiau nei filmas, o filmas tikrai buvo įdomus. Ją perskaitęs supratau, kaip labai tam asmeniui trūko gyvenimo struktūros, ir kaip labai jie buvo linkę jos ieškoti religijoje (metų bėgyje tai net labai pasiteisino)
    Aprašymas: LT ][ Goodreads
  5. Alexandre Dumas "Trys Muškietininkai": Stebėtinai gera knyga. Man klasikos retai patinka, o jei patinka, tai turbūt patinka daugiau dėl jai skirtų perrašymų, tokių, kaip šimtai kitų Drakulos knygų. Bet čia gi buvo gan įdomu ir tikrai džiaugiausi perskaitęs. Ją perskaitęs supratau, kaip labai šiam asmeniui reikėjo tikros draugystės, kur jie galėtų pasikliauti juos supančiais asmenimis
    Aprašymas LT ][ Goodreads


Tikrai negaliu teigti, jog perskaitęs šias knygas, geriau pažinau asmenis, kurios jas mėgo, bet ei, perskaičiau ir dabar žinau. Jų šiaip yra ir daugiau, bet, žinot, man jau būtų gėda prisipažint ant kiek daugiau. 

Ar jūs kada skaitėte mėgstamiausias kieno nors kito knygas? 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.