2020 m. gegužės 26 d., antradienis

knygos apžvalga | Peter Gatien "The Club King"

Autoriai: Peter Gatien
Pavadinimas: The Club King
Serija: -
Žanras: Memuaras
Psl.: 246
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Patinka man klubų savininkų, tų kur prasimušė dar prieš 2000-uosius, biografijos. Visada įdomu žvilgtelėt už režisuoto pavojaus ir suplanuoto saugumo užuolaidų. Peter Gatien memuaras "The Club King: My Rise, Reign and Fall in New York Nightlife" yra vienas iš geresnių tokių knygų pavyzdžių.

Apie Knygą: Vargana vaikystė, nelaimingas atsitikimas, palikęs berniuką be akies ir asmenybė, kurią jis iš viso to suformavo, tiksliai apibrėždamas ribas to ko sieks, ir to, kas tikrai nėra jo kelias. Paslaptingas klubo savininkas su akies raiščiu, pagarsėję tų klubų pavadinimai, bei tvirta ranka ant naktinio gyvenimo pulso leido Peter Gatien pasiekti svaiginančias aukštumas iš kurių jis padėjo formuoti linksmybių sceną.

Mano Nuomonė: Peter Gatien yra be galo įdomi asmenybė. Jei jis nebūtų pats sau užtraukęs vadžių, būtų labai greit viską praradęs. Padėjo ir tai, jog mokėjo gerai pasverti riziką - paleisti naujas idėjas, išmėginti naujas scenas, muziką, netgi žmones. Bei nukirsti negyvas biznio šakas, tai kas nenešė pelno, nelinksmino publikos ir nepadėjo jo paties žmonėms. Deja tik, kylant kitiems, kažkam tenka kristi. Padvelkus naujiems politikos vėjams, klubai, ypač tie, kuriuos valdė Peter Gatien, buvo užvadinti "narkotikų prekybcentriais", ir prasidėjo tas ilgas kelias žemyn, ypač skausmingas, kai supranti jog kažkas tenori tavimi atsikratyti.

Tikrai labai įdomi knyga. Stiprūs 5/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.