2020 m. balandžio 14 d., antradienis

knygos apžvalga | Tamsyn Muir "Gideon The Ninth" | The Locked Tomb 1

Autoriai: Tamsyn Muir
Pavadinimas: Gideon the Ninth
Serija: The Locked Tomb 1
Žanras: Fantastika, LGBT Literatūra
Psl.: 448
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Tai turbūt pirmas kartas, kai knygą pavadinsiu be galo atmosferiška. Pačia geriausia to prasme. Tamsyn Muir knyga "Gideon the Ninth" buvo viskas ko norėjau iš knygos apie nekromantiją.

Apie Knygą: Vienoje planetoje esama kapo užridento akmeniu, ten palikto Dievo-Imperatoriaus. Niekas nežino, kas guli jo viduje, bet visi devyni klanai kas dieną meldžia, kad akmuo niekada nenuriedėtų. Mat imperatorius visatą išgelbėti pajėgė tik tą vieną kartą. O jo nekromantai, per visus devynis namus, tik silpsta. Vienuose namuose jų galia skiedžiama kitomis, meldžiant, jog tai padėtų, Kituose, neturint nekromanto įpėdinio, imamasi labai baisių ir draudžiamų kerų, dėl kurių iš tų burtų gimę vaikai verčia visą visatą trauktis iš pasibjaurėjimo tokių padarų egzistencija... To pasekoje, kai Imperatorius sukviečia savo klanų nekromantus įpėdinius - visi suskumba. Jų laukia išbandymas, kuris atstatytų klaną, ir suteiktų bene beribę galią. Kol kas niekas nemąsto kodėl Imperatorius siekia juos sustiprinti. Bet eilėje į tokią galimybę stovi ir paslaptingoji gyva mirusiųjų dukra Harrowhark, bei jos ištikima riterė-kavalierė, Gideon the Ninth. Problema tik ta, kad pavojingame žaidime dėl galios nekromantas ir kavalierius turi dirbti ranka rankon. O šios dvi viena kitos be galo nekenčia.

Mano Nuomonė: Epinė Fantastika ir Mokslinė Fantastika viename. Nekromantai, kurie bijo kelionių po giliąją erdvę, mat ten tiesiog nėra mirties, nėra jų tipo galios. Namas pilnas įpėdinių, slepiančių baisias savo klanų paslaptis, visi čia su viltimi atstatyti savo galią ir nuplauti dėmes nuo savo vardų. Prasideda toks kaip Žmogžudystės (Murder) žaidimas, kur viename name vis miršta veikėjai, žudikas gali būti bet kas, nėra kuo pasitikėti, bet veikti būtina kuo skubiau. Tai tikrai be galo įdomi knyga, tokia visiškai kitokia, nei bet kas ką kadanors skaičiau.

Negaliu sulaukti, kada galėsiu imti antrą. Šiai duodu 5/5 ir labai rekomenduoju.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.