2020 m. kovo 21 d., šeštadienis

knygos apžvalga | G.L. Carriger "The 5th Gender" | Tinkered Stars 1

Autoriai: G.L. Carriger
Pavadinimas: The 5th Gender
Serija: Tinkered Stars 1
Žanras: Mokslinė Fantastika; LGBT literatūra
Psl.: 236
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Na ką. Keletas mano mėgstamų autorių gerai įvertino G.L. Carriger knygą "The 5th Gender", tai pasigriebiau paskaityti. Deja, ne mano arbatos puodukas.

Apie Knygą: Tristol, levandų spalvos odos ateivis, visada saulėtos nuotaikos, visada besišypsantis ir visiems - dėmesingas, pasirinko tremtinio gyvenimą. Erdvėlaivyje tarp žmonių, bei kitų ateivių, toli nuo savų. Skausmą ir vienišumą palaidojęs po laisve, jis dirbo savo darbą, kai su jų laivu susisiekė kitas, galoi, jo rasės atstovų laivas. Laive nužudytas jo gentainis. Galoi net neturi žodžio nusakyti "žmogžudystei", tai tiesiog neįmanomas dalykas. Tad jie prašo Tristol laivo detektyvo ateiti ir padėti suprasti, kas gi čia įvyko. Tam detektyvui reikia ir paties Tristol pagalbos, ko pasekoje Tristol turi paaiškinti šiokius tokius savo tremties niuansus...

Mano Nuomonė: Pats detektyvas, nors ir paprastas, skaitėsi gerai ir buvo įdomus. Bet štai romano dalis tebuvo lėkšta ir primityvi. Jiedu idealiai viens kitam tiko, tapo sielų partneriais, per tris dienas susikraustė draugėn ir viskas vyko tiesiog nepriekaištingai. Kas šiaip jau nėra blogai, jei tokio tipo romanus mėgstat. Man tuo tarpu norėjosi kiek daugiau siužeto.

Šiaip jau, net jei šiai galiu duoti tik 3/5, Carriger - rašo daug žadančiai, tad manau jei kada dar kas paklius į rankas - paskaitysiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.