2020 m. kovo 12 d., ketvirtadienis

knygos apžvalga | Dennis E. Taylor "For We Are Many" | Bobiverse 2

Autoriai: Dennis E. Taylor
Pavadinimas: For We Are Many
Serija: Bobiverse 2
Žanras: Mokslinė Fantastika; Replikantai
Psl.: 320
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Nenoriu per greit griebt kitos Expeditionary Force knygos, nes tolesnės reiks labai ilgai laukti. O Murderbot Diaries naujausios irgi dar neturiu. Tai tęsiu kitą gerą seriją, Dennis E. Taylor "For We Are Many", antrą knygą Bobiverse serijoje.

Apie Knygą: Bobai ir toliau plečiasi po visatą. Keletas joje jau rado savo nišas ir džiaugiasi galimybe susitelkti į pomėgius. Tarkime, vienas Bobas, su keliais pagalbininkais, mėgina įkurti žmonijos likučius naujose planetose. Tas einasi visai neblogai, iki teroristinė grupuotė, įsitikinusi, jog žmonija yra parazitas, kurį reikia išnaikinti, ima masiškai naikinti likučius Žemėje. Kitas Bobas, ieškodamas resursų kitų Bobų kūrimui, bei šiaip galimai gerų planetų, vis randa dykynėmis paverstas planetas, kuriose buvo išžudyta visa kas gyva, o iš pačių planetų - surinkti absoliučiai visi resursai. Ar tai kitų replikantų darbas? Jei taip, kam jiems reikėjo mirusiųjų kūnų? O jei ne... Kas gi?

Mano Nuomonė: Na, man žinoma ne visi Bobai patinka vienodai, bet visų istorijos buvo geros. Ir patys Bobai - keičiasi, bei evoliucionuoja. Vienas, tarkime, žaisdamas saugotoją protingų ateivių būreliui, pamažu jų akyse tampa Lokio variacija. Atrodo nori ko geriausio, bet, ar kiti gali žinoti, kas mums geriausia? Kitas Bobas - įsimyli. Trečias - susinaikina, ir taip toliau. Ir ateivių tematika daros vis įdomesnė, kas man visada labai patinka. Labai laukiu trečios knygos. Mačiau ir daugiau bus.

Tikrai įdomios ir neįprastos istorijos, vertos bent šiaip, pailsėjimui, paskaityti. Lengvos, geros, duodu 5/5. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.