2019 m. gruodžio 27 d., penktadienis

knygos apžvalga | Martha Wells "Rogue Protocol" | mokslinė fantastika

Autoriai: Martha Wells
Pavadinimas: Rogue Protocol
Serija: The Murderbot Diaries 3
Žanras: Mokslinė Fantastika
Psl.: 158
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Okay, skubu imt kitą, tai iš kart prie reikalo. Suskaičiau Martha Wells knygą "Rogue Protocol", trečia The Murderbot Diaries serijoje ir jau noriu imt kitą.

Apie Knygą: Dr. Mensah nupirko Murderbot kontraktą ir taip tapo to savininke. Nepanašu, jog jai labai rūpėtų, kur tas prapuolė, bet žmonės jau ima klausinėti. O žmonėms tikrai rūpi, kur dėjosi autonomiškas androidas, sukurtas žudymui. Ir nors Murderbot nenori būti nuosavybe, vis viena yra dėkingas už laisvesnį kontraktą, nei turėjo korporacijoje. Tad nusprendžia, jog geriausiai padėti ir sau ir jai gali rasdamas duomenų, kurie nukreiptų žmonių dėmesį į tikras problemas. Ko pasekoje žinoma įsivelia į peštynes su kitomis korumpuotomis galiomis, kurios bando nužudyti šiaip jau nekaltus žmones, o kodėl tam rūpi? Nežino ir pats.

Mano Nuomonė: Man patinka, jog šiose knygose veiksmo struktūra lyg ir vienoda, bet pats veiksmas visada labai skiriasi ir papildo mūsų žinias, apie bendrą Murderbot visatą, bei leidžia tam toliau evoliucionuoti. Nors mėgstu plačią, daugžodžiaujančią aukštąją fantastiką, kartais labai gerai pailsėti be poreikio pastatyti pasaulį per vieną storą knygą ir dar papildyti kitoje. Šioje istorijoje Murderbot sutiko kompanionę-androidę, kurią jos žmonės laikė drauge, ar bent jau labai mylima augintine. Bet argi taip gali būti, ar ne?

Kol kas man vis dar patinka. 5/5 ir einu skaityt ketvirtos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.