2019 m. gruodžio 31 d., antradienis

knygos apžvalga | David J. Skal "Something in the Blood" | Drakulos lit.

Autoriai: David J. Skal
Pavadinimas: Something in the Blood
Serija: -
Žanras: Biografija, Negrožinė
Psl.: 672
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Paskutinė mano šių metų knyga apie Drakulą. Šį savo užsibrėžimą taip laisvokai vykdžiau ir skaičiau knygas kur Drakula tebuvo šalutinis herojus, ar, kaip čia, tebuvo produktu. Tiesą pasakius "Something in the Blood", parašyta David J. Skal, gerokai nuvylė. Tai labai ilga ir sunkiai besiskaitanti knyga.

Apie Knygą: David J. Skal apsiima papasakoti mums apie Bram Stoker, Drakulos autoriaus gyvenimą, nuo keistos vaikystės, septynių metų praleistų ligonio patale, stebuklingo išgijimo, autoriaus darbo, bei Drakulos. Kaip ta knyga gimė, kaip radosi jos pagrindinis piktadarys vampyras Grafas Drakula, bei kuo jis virto laikui bėgant.

Mano Nuomonė: Knygos pilnas pavadinimas mums žada istoriją apie Bram Stoker bei jo sukurtą Drakulą. Vietoje to gauname tiesiog milžiniškus nusukimus iš kelio, su detaliomis kitų siaubo žanro autorių biografijomis, nepaisant to kiek menkai jei iš vis jos siejosi su Bram Stoker. Knyga labai sunkiai skaitosi, yra gan sunku nepamesti minties, kai išvedžiojimai į šoną tokie ilgi ir pilni žmonių kurių tau pažinti net nereikėjo. Bet jei tarkime norite sužinoti apie tai, kaip tokios knygos buvo rašytos, kaip jas reikėjo keisti, koreguoti, jose naviguoti, kad tuometinėje Anglijoje neatsidurtum už grotų, tai paskaityti verta.

Jei domitės tik šiaip pačiu Stoker, tai lengviau tiesiog paskaityti autoriaus, Dacre Stoker, žodį gale knygos "Dracul". Bet literatūriniu atžvilgiu, jei domitės visu tuo gotikiniu siaubo žanru, tai knyga čia nebloga. Duodu 3/5, nes tikrai sunku skaityti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.