2019 m. lapkričio 4 d., pirmadienis

knygos apžvalga | Leigh Bardugo "Šešėlis ir Kaulas" | Grišų Trilogija 1 | fantastika

Autorius: Leigh Bardugo
Pavadinimas: Šešėlis ir Kaulas
Serija: Grišų Trilogija 1
Žanras: Fantastika, Jaunimo Literatūra
Psl.: 358
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Metas atsikvėpti nuo visos tos prastai parašytos siaubo literatūros. Nusprendžiau pagaliau pradėti seniai lentynose gulinčias serijas. O, kad jau daromas serialas (ar filmas?) apie grišų trilogiją, tai logiška buvo imt pirmą Leigh Bardugo knygą joje, "Šešėlis ir Kaulas". Man ją daug kas ir ne kartą rekomendavo. Dabar gi suprantu kodėl.

Apie Knygą: Ravką plėšo karai ir juoduma vadinama Šešėlio Kanjonu jos širdyje, per kurią persikelti darosi bene nebeįmanoma. Grišų, jos burtininkų, vedamų paslaptingojo ir siaubą keliančio Darklingo, nebeužtenka nei viename iš frontų. Priešas lenkia juos ginklų technologijomis, o magija ne ką tepadeda prieš kulką į kaktą. Bet kai Darklingui į akiratį patenka našlaitė Alina Starkova, net jo juodoje širdyje sužimba vilties kibirkštėlė. Mat Alina turi pačią rečiausią dovaną. Dovaną, kuri padėtų tiek prieš Ravkos priešus, tiek ir prieš Šešėlio Kanjoną.

Mano Nuomonė: Knyga labai gerai parašyta, sklandi ir vientisa. Skaitytojui leidžiama šiek tiek to ar ano įtarti, bet ne tiek, kad posūkiai nenustebintų. Veiksmas vyksta slaviškoje šalyje, vartojami tokie šiek tiek pažįstami žodžiai, viskas maloniai primena senas, gerai žinomas pasakas apie tamsius miškus, burtininkus. Tikrai labai maloni knyga, kai noris kažko, nuo ko negalėtum atsitraukti.

Knygą skaičiau angliškai, tai nežinau, kaip vertimas (jei jūs skaitėt LT, tai parašykit man). Būtinai greit imsiu ir antrą. Iš tiesų tai norėčiau visą trilogiją perskaityti šį mėnesį. Kitą mėnesį gal tada Six of Crows, irgi Leigh Bardugo, paskaityt. Žo, žiūrėsim. O Šešėliui ir Kaului duodu 5/5.

2 komentarai:

  1. Skaičiau lietuvišką vertimą, tikrai neblogas. Šiaip keista buvo skaityt apie silkę ir girą :D Labai norisi trečios dalies, tik įdomu, kada sulauksim Lietuvoj...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai tikiuos, kaip ir paskutinės dalies iš mėnulio kronikų. Labai geros serijos!
      Ačiū už feedback apie vertimą :)

      Panaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.