2019 m. rugsėjo 7 d., šeštadienis

knygos apžvalga | G.J. Meyer "The Borgias: The Hidden History"

Autorius: G.J. Meyer
Pavadinimas: The Borgias: The Hidden History
Serija: -
Žanras: Istorinė; Ne Grožinė
Psl.: 478
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Negalėjau praeiti pro G.J. Meyer "The Borgias". Per daug nostalgijos iš paauglystės laikų, kai pagaliau radau normalių žmonių ratą, su įdomiais pomėgiais, tarp jų ir istorija. Ko pasekoj praleista daug laiko domintis Draculesti, Borgias, Tudors ir panašiai.

Apie Knygą: Renesanso laikais, Italijoje Bordžijos buvo viena stipriausių šeimų, su tokia, na, gan abejotina reputacija: nuodytojai, paleistuviai, incestas, pavainikiai ir pirkti titulai. Čia ir aptariama kiek tame yra tiesos, o kiek iš tikrųjų Bordžijos buvo galingi karvedžiai, princai, popiežiai ir, žinoma, politiniai intrigantai.

Mano Nuomonė: Knyga parašyta lengvai ir net su šiokiu tokiu prielankumu ar bandymu išteisinti tokius prastai pagarsėjusius Bordžijas, kaip tarkime Lukrecija ir Cezarė, kas gal ir nėra pats geriausias istorinės knygos, kuri neturėtų būti šališka, bruožas. Bet skaityti vis tiek buvo labai įdomu, pradedant nuo kovos prieš Osmanų Imperiją, kur net ir patys Drakulos paminėti, baigiant Lukrecijos vaikais. Gera knyga. Tik tiek, kad dabar labai noriu eit vėl žaist Assassin's Creed: Renaissance... 

Gal kiek storoka siūlyt, kaip lengvą pasiskaitymą, bet, na, gal per kelis vakarus, prie puodelio arbatos? Juk ruduo jau, bus daugiau lietingų tų vakarų, kai noris jaukiai tik pasibūt. Duodu 4/5, įdomu buvo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.