2019 m. balandžio 28 d., sekmadienis

knygos apžvalga | Jeff Guinn "Go Down Together" | Bonės ir Klaido biografija

Autorius: Jeff Guinn
Pavadinimas: Go Down Together
Serija: -
Žanras: Tikri Nusikaltimai, Biografija
Psl.: 468
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Visada mėgau istorijas apie Bonę ir Klaidą, bet kažkaip niekad nepasidomėjau jokiais faktais. Nei kokio dokumentinio, nei kokios knygos. Bet čia kurią dieną Netflix pažiūrėjau labai gerą vaidybinį filmą apie tuos, kur juos gaudė. Vadinosi "The Highwaymen". Tai po to ir sumečiau, kad turbūt reikia imt vieną turimą knygą, Jeff Guinn "Go Down Together".

Apie Knygą: Visi girdėjo apie garsiausią bankų plėšikų porą, kurie iš meilės verčiau kartu mirė, nei viens kitą išdavė. Bet reta kas ką žino, apie tikrus asmenis už romantizuotos istorijos. Tiek Bonė, tiek ir Klaidas užaugo ir gyveno Didžiosios Depresijos laikais, kai Amerikos ekonomika buvo tokia smukusi, jog jaunas vaikinas sunkiai rasdavosi darbo, o jauna mergina greičiausia prisidurdavo savarankiškai ieškodama kitokio tipo klientų. Bonė norėjo išgarsėti. Klaidas norėjo būti gerbiamas, norėjo, kad jo bijotų. Tad susitikę ir pamilę viens kitą jie ilgai netruko šokti į vogtą automobilį ir skrieti kuo toliau nuo namų, ieškoti tinkamų biznių apvogti. Tik, vėlgi, didžiosios depresijos laikai. Laimikis dažnai tebūdavo kelios dešimtys dolerių. Didieji Bonė ir Klaidas su savo šilko apdarais miegodavo krūmynuose, miškuose, ir tenkinosi šaltais užkandžiais, mat buvo nesaugu kurti ugnį, kad kas nepastebėtų. Nuo miego automobiliuose, iki sužalojimų, kurie juos abu paliko invalidais. Nuo garsiausių, mylimiausių gangsterių, kurie suteikė tiek džiaugsmo praturtindami kitų gyvenimus savo istorijomis, iki kino žvaigždžių. Jie, visgi, išgarsėjo. Tik, kažin ar jiems patiktų žinoti kokia kaina tai įvyko.

Mano Nuomonė: Tai tamsi istorija apie likimo tikrai labai nemylėtus vaikus. Bet jie toli gražu nebuvo niekuo dėti ir nekalti. Į nusikaltimus jų niekas nepastūmėjo, tik jų pačių ego. Ir taip, nuo šiurpių aprašymų apie skyles kaukolėse, ar iki kaulo variklio rūgštimi nudegintą Bonės koją, prie žavių, bene juokingų situacijų, dėl kurių jie abu ir gyveno. Matot, publika juos tikrai nuoširdžiai mėgo. Jie vogė iš biznių, bankų, bet retai kada paimdavo ir klerko piniginę. Jie pavogs tavo automobilį, bet paliks jį, kur galėsi rasti. O jei nori verčiau gauti draudimo pinigus, tereikia gražiai paprašyti ir Bonė su Klaidu mielai ją nutrenks griovy ir padegs. Nenuostabu, jog žmonės dažnai tiesiog apsimesdavo jų nepažinę, kai šie pasiprašydavo nakvynės. Juk jie visada atvykdavo su dovanomis, maistu, kurio visiems stigo, doleriu ar dviem. Paprastam žmogeliui šie du dailūs jaunuoliai atrodė tikra išsipildžiusia svajone apie nuotykius.

Autorius tikrai labai gerai parašė šią knygą, viskas papasakojama labai išsamiai, bet nenuobodžiai. Tikrai galiu rekomenduoti norintiems sužinoti daugiau apie Bonės ir Klaido nuotykius, kurie, dievaži, labai verti dėmesio. Duodu 5/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.