2019 m. vasario 15 d., penktadienis

grožinė | Urban Waite "Far Cry: Absolution"

Autorius: Urban Waite
Pavadinimas: Far Cry: Absolution
Serija: -
Žanras: Grožinė, Žaidimų knygos
Psl.: 256
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Far Cry 5 labai greitai tapo vienu mėgstamiausių mano žaidimų. Didžiulis atviras pasaulis, begalės veiklos, nuostabi Montanos gamta, visokie gyvūnai ir augmenija. Tai sumečiau, jog galiu ir tam žaidimui parašytą knygą paskaityti. Knyga, beje, nepasakoja žaidimo istorijos, čia šiaip, iš ten pat.

Apie Knygą: Kai nusigėręs Vilas netyčia patenka į avariją, kurioje žūsta jo žmona ir dukra, vienintelę paguodą jis randa Rojaus Vartų (Eden's Gate) kulte. Kultą valdo Džozefas Sydas (Joseph Seed), savo pasekėjų vadinamas Tėvu (the Father). Kultas moko, jog pasaulis - supuvęs, korumpuotas, ir jam tuoj teks apsivalyti. Tie, kas atsisakys savo nuodėmingo gyvenimo, bus išgelbėti. Tad štai jie, bendruomenė, gyvenanti kaip didelė šeima. Jie stato vieni kitiems namus, aukoja viską ką turi į bendrą katilą, o tada, kas nors paskirtas, padalina visiems tai, ko kam reikia. Vilui tai buvo palaima. Jo nuodėmė buvo atleista, jis buvo priimtas į naują šeimą. Bet kuo daugiau laiko jis praleidžia vienas, su savo mintimis, tuo labiau jis abejoja Brolių Sydų skelbiamomis tiesomis. Mat, net jei pasaulis tikrai tuoj sugrius, kažin ar teisinga žmones versti keisti gyvenimo būdą tokiais drastiškais būdais... Juoba, jog jau plinta gandai apie grubius, narkotikais atmieštus krikštus, grobimus ir net žmogžudystes.

Mano Nuomonė: Knygos mintis - gera. Ji, kaip ir žaidime, verčia viską gerai apgalvoti ir pergalvoti. Mat žaidime tu gauni kovoti prieš kultą. Bet kuo giliau lendi, tuo labiau gauni suabejoti savo veiksmais. Jie tau atleidžia, net už baisiausius tavo poelgius. Jie vis tau siūlo išeitis, galimybes. O galiausiai, tau laisvinant pagrobtus žmones, tu girdi juos nuoširdžiai bijant dėl tų žmonių gyvybių (kaip paaiškėja - labai pagrįsta baimė). Žodžiu, ir knygoje ir žaidime išlieka ta mintis, jog tave išgelbės nuo mirties, net jei reikės tau kojas sulaužyti, kad tik tu nebėgtum iš saugios vietos. Bet. Knygoje pilna neatitikmenų, kurių buvo galima išvengti tiesiog pasigooglinus vikipedijoj apie herojus. Istorijoj pilna logikos skylių. Kartais atrodė, jog autorius pamiršo ką rašė skyriaus pradžioje, ko pasekoj dabar galas visiškai nebedera su tuo, ką skaitei.

Knyga man patiko tik tiek, kad dabaigčiau skaityti ir duočiau 3/5. Tai nėra bloga istorija. Tiesiog, tai nėra ir gera istorija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.