2019 m. sausio 4 d., penktadienis

Josh Malerman "Bird Box"

Autorius: Josh Malerman
Pavadinimas: Bird Box
Serija: -
Žanras: Siaubo Literatūra, Trileris
Psl.: 262
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Visada ieškau siaubo knygų. Kai kūriau šį blogą, mano noras buvo teminis: siaubo knygos, tikri nusikaltimai, tamsi fantastika. Bet, pasirodo, jog gerų siaubo knygų rasti labai sunku, tad taip iki šiol ir neprisikasiau iki savo vardo pateisinimo. Bird Box buvo viena iš tų labai retų, tikrai gerų siaubo knygų, po kurių nejauku net žiūrėti į draugų rodomas fotografijas, koks pas juos, svetur, rūkas naktį, ir panašiai.

Apie Knygą: Pasaulis pasikeitė. Viskas prasidėjo, kaip fantastinėje knygoje, knygoje apie zombių apokalipsę: pavienis incidentas ten, šen. Žmonės staiga tapdavo agresyviais, mėgindavo nužudyti tuos šalia, ir be išimties visada nusižudydavo ir patys. Jie visi sapaliojo apie kažką, ką matė. Malorė ir jos sesuo sekė naujienas iki naujienų nebeliko. Jos užsidarė namuose, uždengė visus langus, ir stebėjo pamažu tuštėjančią sceną televizijoje. Iki Malorės pasaulis vėl pasikeitė. Atrodo, ką ten, tik žvilgtelėsi. Juk niekas nežino, kas ten. Gal to kažko čia net nėra. Tu tik žvilgtelėsi... Ir štai, Malorė jau mašinoje, pasiryžusi užsimerkti vos kas nors sujudės akiratyje, užmerkdama čia vieną, čia kitą akį. Ji skuba į bunkerį name, į kurį viso šito siaubo filmo pradžioje kvietė kiti, geriau pasiruošę žmonės. Tik nežinia ar čia jai pavyks pabėgti nuo pakvaišimo, kurį sukelia nežinia. Nežinia kas ten, iš kur tai atėjo, ir kaip tai atrodo, bei kodėl tai visus, ankščiau ar vėliau, pribaigia.

Mano Nuomonė: Tai viena iš geriausių mano kada nors skaitytų siaubo knygų. Istorija pasakojama iš dviejų laiko taškų, paaiškinant, kaip viskas prasidėjo, kokie moralės ar jos stokos pasirinkimai privedė iki šios vienatvės, bei koks stiprus yra poreikis išgyventi. Nieks nežino kas ten. Žinoti reiškia mirti. Buvo labai įdomu skaityti apie jų teorijas, stebėti jų bandymus ką nors suprasti, bent ką nors. Tai tikrai be galo nuostabi knyga.

Negali apsakyti, kaip labai ji man patiko. Pamenat "I, Zombie"? Čia kažkas panašaus ir gal netgi dar geriau, mat aiškiau ir ryškiau pasiekiamas tas jausmas, jog nebėra ir nebebus saugumo, jog pasaulis pasikeitė amžiams, ir reiks išmokti gyventi visiškai kitaip. 5/5, labai rekomenduoju visiems, mėgstantiems siaubo knygas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.