2018 m. gruodžio 30 d., sekmadienis

Įvairovė | K.J. Charles "Unfit to Print"

Autorius: K.J. Charles
Pavadinimas: Unfit to Print
Serija: -
Žanras: Istorinė, LGBT literatūra
Psl.: 145
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Bet gi šita beveik kvepia noir detektyvu! taip ir matau tą pilką kostiumą su storu, aplytu paltu ant viršaus, ir plačiabrylę skrybėlę.. Žinoma, knyga ne noir detektyvas, bet ei, atmosfera man vis tiek labai tiko.

Apie Knygą: Vikramas Pandėjus yra advokatas. Jis daug dirba pro bono, už dyką, mėgindamas padėti žmonėms, kuriems ne visi linkę ištiesti pagalbos ranką: imigrantams. Jis ieško jų dingusių vaikų, mylimųjų, ir nuoširdžiai sielojasi radęs juos negyvus. Šį kartą dingęs vaikinukas rėmęs savo šeimą, seseris, atveda jį tiesiai į knygyną. Ne ten paprastą kokį, bet tokį, kuriame iš už užstalės galima nusipirkti ir draudžiamą romaną, ir pritinkančią fotografiją ar dvi. Ir joje dirba jo vaikystės draugas, dabar jau suaugęs Gilas Lawlessas. Tas pats draugas, dėl kurio Vikramas jau savo atgedėjo, mat manė, jog jis - miręs.

Ir tai, deja, ne vienintelės tame knygyne tuoj pat iškilusios problemos. Gilo gyvenimas buvo baisus, ir dingimo priežastys - skausmingos. Visgi knygyne jis atsidūrė per patirtį, o ne iš didelio noro tokiame dirbti. Ir apie dingusį vaikinuką jis žino. Netgi numano jį susijus su kitu, jau mirusiu. Bet štai padėti jis didelio noro visai nejaučia...

Mano Nuomonė: Oi, patiko man šita. Pavojingas tyrimas, pilnas tamsių užkampių su piktais, nudurti norinčiais dėdėmis, KJC stiliumi. Vadinas, ji tikrai nebijo sužaloti savo herojų, tai ir siaubas apie kurį skaitai - labai tikras, mat tikrai gali būt, jog štai kirvis ims ir pataikys... Ir jei tokio detektyvo jums negana, tai leiskit pridėti dar vieną pliusą: knygoje esama pikto katino vardu Šetonas.

Geras, lengvas, trumpas skaitalas. Tikrai ne toks, prie kurio eis užmigti, tai tik šiaip pailsėjimui nuo viso kito, ką skaitėt. 5 iš 5, nes jau čia neįmanoma atimt.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.