2018 m. lapkričio 6 d., antradienis

K.J. Charles "A Queer Trade" | Rag and Bone 0.5

Autorius: K.J. Charles
Pavadinimas: A Queer Trade
Serija: Rag and Bone 0.5
Žanras: Romanas, Istorinė
Psl.: 59
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Taip, ketinu perskaityti visas K.J. Charles parašytas knygas. O šią pasiėmiau, nes buvau informuotas, jog jos veiksmas vyksta tame pačiame pasaulyje, kaip ir Magpie Lord, ir netgi esama iš ten pasirodančių herojų. Taip tad pradėjau nuo pradžių, "A Queer Trade".

Apie Knygą: Crispin yra burtininkas. Seno ir galingo varloko mokinys. Bet faktas, jog apie jo mirtį jis sužinojo kelios dienos po įvykio JAU reiškia, kad jis didelėje bėdoje. Mat, šeima kuriai tas namas dabar priklauso, skuba viską išmesti ir išparduoti, kad galėtų parduoti ir patį namą. Jie tikrai neketino laukti Crispin'o, ir dėl to jis tikrai pats kaltas, reikėjo gi žinoti, kad mokytojas mirs, kad ir telepatiškai. Tad sugrūdo knygas jam į mažutį ofisą, o visą kitą - išsandeliavo, išpardavė. Kaip, tarkime ant žemės gulėjusius prirašinėtus popiergalius, kuriuos mielai nupirko makulatūros supirkėjas Ned. Ned perparduoja tokius popierius turgaus prekiautojams, kur jie mielai jums suvynios prekes į popierių. Sviestą, mėsą, žuvį, gėles. Tad, dabar kviečiu jus įsivaizduoti tą siaubą, kurį tą akimirką patyrė Crispin: Įsivaizduokite, jog pirkote žuvį, išdarinėtą, nebegyvą. Ją jums suvyniojo į lapą, ant kurio krauju buvo užrašytas burtas suteikiantis gyvybę, kad ir labai laikiną. Parsinešate tą žuvį namo, išskrostą, o ji... Aha. Visuotinė panika turgavietėje ir magiška policija, apie kurią Crispin žino pakankamai, jog suprastų jog pateko į tikrai labai didelę bėdą.

Mano Nuomonė: Skaičiau ir galvojau, nu po velnių, bus viena tų knygų, kur kaip tie filmai, kur kažkokio daikto daromas kopijas koks nors žmogelis vaikos ir bando padaryt taip, kad jų niekas nepamatytų. Bet taip nebuvo, KJC, kaip visada, puikiai pravedė istoriją kitais keliais, nei tie akivaizdūs. O geriausia dalis yra ta, jog joje daug ką išsprendė Esther Gold! Stephen Day geriausia draugė, ta fantastiška moteris, kurios dievaži žmonės turėtų dažniau paklausyti ir mažiau su ja ginčytis.

Gera knygelė, trumpas ir įtemptas nuotykis. Duodu 5/5 ir tuoj imsiu tą pilno ilgio knygą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.