2018 m. rugsėjo 14 d., penktadienis

Davidson King "Snow Falling" | Haven Hart Universe 1

Autorius: Davidson King
Pavadinimas: Snow Falling
Serija: Haven Hart Universe 1
Žanras: Romanas, LGBT+
Psl.: 166
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Tikrai žinau, kad knygos apie nusikaltėlius neveikia, jei tai yra romanai. Vienas iš žanrų beveik be išimties sugadina kitą. Tai arba romano dalis būna baisi, arba gangsteriai būna juokingi. Bet štai ir vėl neklausau savo paties patarimo ir griebiu knygą dėl viršelio ir pažadų apie mobsterius. Turbūt jau galit atspėt, jog Davidson King knyga "Snow Falling" gera nebuvo.

Apie Knygą: Kai mirė jo motina, Julian tėvas, pareigūnas, ėmė skandintis butelyje. Jis prasiskolino ir tiesiog smuko, kaip žmogus. Tad, į duris pabeldus mafijai ir jiems pažadėjus, jog pamirš jį, jo skolas ir visa kitą, už jo talentų nestokojantį sūnų - tas nė nesusimąstęs atidavė savo vaiką jiems. Tą dieną Julian mirė. Anot šitų tipų, jis bene susiliejo su sniegu gatvėje. Tad nuo šiol Julian taip ir prisistato: Snow. Faktas jog iš anos gaujos jis pabėgo, bei liko gatvėje, vietoje to, kad grįžtų pas tėvą, kuriam nebuvo reikalingas, jam nesukliudė pasimaišyti po kojomis Rusijos Mafijos Tėvo sūnui. Tas atmata mėgino pagrobti gan turtingai apsirengusį vaiką, kažkodėl visiškai vieną čia. Deja, vaiko išgelbėjimas tik dar labiau pasunkino Snow dalią, ir tai ne Rusijos Mafijos dėka. Vaikas gi, pabijojęs jam net vardą pasakyti, pasirodė esąs kur kas didesnio ir rimtesnio boso sūnėnas.

Mano Nuomonė: Visas veiksmas knygoje sukasi apie žmonių grobimus iš šeimų. Jūs iš mūsų, mes iš jūsų ir pakartot. Gangsteriai čia, kaip ir vampyrai Chicagoland Vampires knygose: tik maisto apsėsti žmonės, kurie kartais žudo kitus žmones. Kai kurie dėl to dar ir užmigt negali. Visi šalutiniai herojai tebuvo kelio ženklais: ten stovėjo tam, kad laiku pasakytų tai, ką reikia, kad herojus galėtų kalbėti toliau ir pasirodyti, kaip labai garbingas ir fainas žmogus. Ir istorija buvo be galo silpna. Tarpuose tarp pagrobimų Snow vis šoko pagal Lady Gaga dainas ir tų šokių mokė gangsterio sūnėną, susigėsdamas kas kart, kai kas nors užeidavo į tokią privačią vietą, kaip viso namo virtuvė.

Na, gerai, nepatiko man, ir pats kaltas, kam nepasidomėjęs pasigriebiau. Nežinau, net ką dabar dėl to. Duodu 3/5, nes tikrai tekę skaityti blogiau, bet... Eh.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.