2023 m. gegužės 1 d., pirmadienis

knygos apžvalga | John Scalzi "The End of All Things" | Old Man's War 6

Autoriai: John Scalzi
Pavadinimas: The End of All Things
Serija: Old Man's War
Žanras: Mokslinė Fantastika; Kosminė Opera
Psl.: 380
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Na va, su John Scalzi knyga "The End of All Things" pabaigiau visą jo Old Man's War seriją. Tikrai geras kūrinių rinkinys, į kurį verta investuoti laiką.

Apie Knygą: Niekas neskyla ir nelūžta taip baisiai, kaip sąjungos, kažkada kurtos visų labui, saugumui ir klestėjimui. Seniai įkurta sistema trūkinėja ir skilinėja aplink tuos, kurie ją įsteigė, kaip vieną bendrą tiesą ir skydą dar prieš žmonijai pasiekiant mėnulį. Jos, šios imperijos, griūna, kai bendras tikslas - nebėra bendras. Na, arba dėl sabotažo, taip irgi būna. Tą ir turės atkapstyti ir išsiaiškinti būtent žmonės, mat žmonija visame šiame galaktikų žaidime - pastatyta ant kortos.

Mano Nuomonė: Baisiosios technologijos į kurias gavome žvilgtelėti praeitoje knygoje čia ne tik išplėtotos, bet ir užima labai svarbią rolę pasakojime, sulipdytame daugiau mažiau iš vientisos sekos trumpų istorijų sąrankos. Knyga puikiai parašyta, Scalzi pateikia absoliučią kokybę, tiesiog malonu skaityti. Mokslinės fantastikos mėgėjams jos neabejotinai taps klasika, pilna gerų veikėjų, įdomaus veiksmo, netikėtų elementų ir tiesiog gerai praleisto laiko, stebint žmonijos bandymą išsikapstyti patiems sau nišą Visatoje.

Stiprus 4/5.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.