2022 m. balandžio 15 d., penktadienis

knygos apžvalga | Serhii Plokhy "The Gates of Europe"

Autoriai: Serhii Plokhy
Pavadinimas: The Gates of Europe
Serija: -
Žanras: Istorija; Ukraina
Psl.: 395
Įrašas: 5/5 | Goodreads

Šis blogio proveržis, vykstantis jau daugiau nei mėnesį, deja nėra pirmasis, kuriame Ukraina grumiasi su ją okupuoti bandančia Rusija. Viskas, kartu su daug kitų įdomių faktų ir įvykių, detaliai ir sklandžiai nupasakojama Serhii Plokhy knygoje "The Gates Of Europe: A History of Ukraine".

Apie Knygą: Paini ir plati istorija, nuo pat užgimimo, apimanti didžiulę dalį rytinio Europos sparno, tad karts nuo karto vis pasigirsta jau žinomi pavadinimai, žinomi vardai. Daugybė kovų ir neįtikėtinų pergalių toje Ukrainos istorijoje, jai vis kovojant vardan savo laisvės būti savimi, sava šalimi.

Mano Nuomonė: Na, bent toks grūdas peluose, istorijos gaunu tiek ir dar šiek tiek, nes tik taip jaučiuosi naudingas. Ukrainos istorija - tikrai labai įdomi ir apima labai įdomią dalį teritorijos. Tam tikru aspektu sakyčiau netgi unikali, nes būtent tas ten gabalas yra jungiamasis perėjimas nuo rytų į vakarus, t.y. - Europos Vartai. Žinoma, ne viskas ten gražu ir auksu tviska, bet mūsų visų, visų be išimties, istorija kur nors - kruvina. Labai rekomenduoju, nuo pradžios, pirmųjų tų tokių klanų, tautos, iki Euromaidano.

Gal turit dar kokių istorijos knygų rekomenduoti? Nebūtinai šalių. O šiai duodu 5/5.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.