2022 m. balandžio 18 d., pirmadienis

knygos apžvalga | Kathy Reichs "Bones to Ashes" | Kaulai 10

Autoriai: Kathy Reichs
Pavadinimas: Bones to Ashes
Serija: Temperance Brennan 10
Žanras: Trileris; Nusikaltimai
Psl.: 310
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Kathy Reichs knygoje "Bones to Ashes", dešimtoje Temperance Brennan serijoje, dar žinomoje tv serialo pavadinimu Kaulai, tyrimų tema - labai sunki. Trigger Warnings / įspėjimai: prievarta, žiaurumai, nepilnametės aukos.

Apie Knygą: Vaikystėje Brennan turėjo draugę, įdomią ir keistą mergaitę, kuri vieną dieną tiesiog dingo. Žmonės, per kuriuos ji bandė ją rasti liepė draugės nebeieškoti ir prasitarė, jog tai būtų pavojinga. Šiandien, ant Brennan stalo guli kaulai, kurie visus šiuos prisiminimus iškėlė į paviršių. Kaulai, slepiantys tamsias paslaptis ir giją į tamsiausias nusikalstamo pasaulio kerteles.

Mano Nuomonė: Brennan kartais per daug prasilenkia su logika. Kaip tyrėja, mokslininkė, dar ten kažkas, nesuprantu, kaip ji pateisina žmogaus dingimą "ai, ji visada buvo impulsyvi". Ir taip, kokią savaitę, visos pastangos apsiriboja bandymu paskambinti ir pagrūmojimu "nagi, perskambink". Kitais atvejais atsakymus ji tiesiog, tiesiogine šių žodžių prasme, susapnuoja, kas irgi labai nervina, nes tada skaitytojui nebūtinai susiriša ta iš piršto laužta logika.

Laiką prastumti knyga tinka, bet tikrai ne šedevras. Duodu 3/5, kol kas nenuobodžiauju.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.