2020 m. balandžio 20 d., pirmadienis

knygos apžvalga | R.A. Salvatore "The Halfling's Gem" | The Legend of Drizzt 6

Autoriai: R.A. Salvatore
Pavadinimas: The Halfling's Gem
Serija: The Legend of Drizzt 6
Žanras: Aukštoji Fantastika; Epinė Fantastika
Psl.: 336
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Gerai turėti seriją knygų, į kurias galima atsiremti, kai TBR-Perskaityti sąrašas ima darytis per didelis. Tad perskaičiau R.A. Salvatore knygą "The Halfling's Gem", šeštą The Legend of Drizzt serijoje ir trečią antroje The Icewind Dales trilogijoje iš The Forgotten Realms visatos.

Apie Knygą: Redžis, dar žinomas Rumblebelly (griausmapilvis) vardu, pagrobiamas baisaus žudiko, kuris dėka sėkmės, įgūdžių, bei šanso, įveikė net patį Drizzt. Kovos metu visi draugai buvo atskirti, ir kiekvienas turės ištrūkti iš savo padėties. Bet visi vienijami poreikio išgyventi, bei išgelbėti draugą, ar bent už jį atkeršyti, pasisuka į Pietus, bei ten, tarp kopų, slypinčius pavojus. Panašu jog net čia, taip toli nuo namų, tamsiųjų elfų rasės reputacija neapleis Drizzt ir jam teks gerokai padirbėti, kad rastų, kaip padėti savo draugams ir papildomai nepakenkti.

Mano Nuomonė: Žinot, manau jog ši knyga kol kas serijoje man pati geriausia ir mėgstamiausia. Grupė, kaip ir minėjau, buvo suskaldyta, tai pradžioj buvo labai įdomu skaityti apie jų nuotykius, stengiantis ištrūkti iš padėties. Herojai parašyti labai gerai, ypač Drizzt, kurio dienoraščio intarpai apibendrina tuometinės padėties moralinį kompasą, bei parodo, kaip labai herojai su laiku keitėsi ir augo. Dar gi, ši knyga puikiai parodo, jog tikrai įmanoma aprašyti ilgą kelionę svetur, bei joje turėti nuotykių, magijos, kovų, karų ir panašiai, o ne tik ilgo ėjimo ir dialogo, skirto pažinti veikėjams.

Rimtai, jei ieškot lengvos, bet geros fantastikos, imkit. Duodu stiprų 5/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.