2023 m. gegužės 10 d., trečiadienis

knygos apžvalga | George R.R. Martin "Nightflyers and Other Stories"

Autoriai: George R.R. Martin
Pavadinimas: Nightflyers and Other Stories
Serija: -
Žanras: Mokslinė Fantastika; Siaubo Knygos
Psl.: 295
Žanras: 5/5 | Goodreads

Keista prisiminti George R.R. Martin iš tų senų Eridano leidybos knygų, kur jis vis šen ten pašmėžuodavo mokslinėje fantastikoje. Keista, nes nesusiejau jo su tuo George R.R. Martin, kuris tokiu kultu tapo su aukštąja fantastika, o ne moksline. Bet būtent dėl to keistumo nesudvejojęs pasiėmiau jo "Nightflyers and Other Stories" knygą, trumpų mokslinės fantastikos siaubo istorijų kolekciją.

Apie Knygą: Kelios labai solidžios ir puikiai išrutuliotos istorijos, kuriose žmonės peržengia buvimo žmogumi ribą, bei viso to pasekmes, siaubą. Ribota rūšis, mes, beribėje visatoje, kur bet koks susidūrimas, pokalbis prie kavos, laikraščio pirkimas ar prasilenkimas stotyje su ateiviu gali visiškai pakeisti ne tik mūsų protus, tikėjimą, bet ir visą mūsų būvį, egzistenciją, kūnus. Vieni to ieško savanoriškai. Kitiems tai buvo įbrukta į rankas, į košmarus. Na o dar treti - vos išgyveno, kad dabar papasakotų mums savo istorijas.

Mano Nuomonė: Lėtoku tempu pasakojamos istorijos, su puikiai kuriama atmosfera ir aplinka, labai gerai parašytais veikėjais, kuriuos atrodo ką tik pažinai, o štai jau ir kitas skyrius, kitas žmogus prieš akis. Patys pasakojimai - labai įvairūs. Nuo kelionės pasamdytu kosminiu laivu, kurio kapitonas - nesirodo, iki Visatos proto vienumos. Knygą tikrai labai verta pasiimti paskaityti ir tiems, kas tiesiog nori pamatyti kuo dar gi tas G.R.R. Martin užsiima, tiek ir tiems, kas yra visiškai nepažystami su jo darbais. Puiki, klasikinio stiliaus mokslinė fantastika.

Nėr ko žaist, 5/5.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.