2023 m. gegužės 4 d., ketvirtadienis

knygos apžvalga | Dan Abnett "The Magos" | Eisenhorn 4

Autoriai: Dan Abnett
Pavadinimas: The Magos
Serija: Eisenhorn 4
Žanras: Warhammer 40k, Mokslinė Fantastika
Psl.: 720
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Trečia knyga Dan Abnett Eisenhorno tetralogijoje man taip labai nepatiko, ar tiksliau pats veikėjas buvo toks nuviliantis, kad buvau nusprendęs apleisti seriją ir šios, daug vėliau parašytos "The Magos" net neskaityti. Bet... Labai jau norėjosi būtent 40k tipo kosminių siaubų, o Horus serijos pradėti dar nenorėjau, tad štai aš čia.

Apie Knygą: Apytrumpių istorijų rinkinys, iš kurių visos, vienaip ar kitaip, siejasi į bendrą masę apie Inkvizitorių Eisenhorn ir jo galimas erezijas. Tarp tiesos ir melo, tvarkos ir chaoso, ypač šiame darbe, linija labai menkutė ir dažnai - visiškai kiaura. Kai priemonės, veiksmai, pateisinami rezultatais, siekiais, argi nelogiška naudotis tamsa tai tamsai naikinti? Jeigu tai išgelbėtų Dievą Imperatorių, ar nebūtų visiškai pateisinama dirbti iš vien su chaoso Demonais?... 

Mano Nuomonė: Panašu jog trumpų istorijų rinkiniai man sueina kur kas lengviau, nei tiesiog nežmoniškai ilgos knygos. Ši buvo absoliučiai puiki ir atpirko visas trečiosios knygos nuodėmes. Per visas istorijas, pasakojamas iš kelių perspektyvų, skirtingose vietose, užsiimant skirtingomis veiklomis, gaunam šiokią tokią ataskaitą apie Eisenhorn veiksmus. Kas kart piešiant vis kitokias linijas, čia atrodo taip, jo veiksmai - labai pateisinami. Ten jau žiūrėk imi suprasti, kad pagal šią doktriną - nepateisinama nei per kur, ir taip toliau. Labai gerai parašyta, su begale labai įdomios istorijos apie 40k visatą.

Stiprus 4/5, minusas tik pilstyme iš tuščio į kiaurą.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.